2024. július 30., kedd

„Sok technikai hibát vétettünk”

Hajdu János megbízott magyar szövetségi kapitány szerint a kieséses rendszerhez a jövőben alkalmazkodni kell

Mit lehet mondani a brazilok elleni meccsről?

Hajdu János (Fotó:  Ótos András)

Hajdu János (Fotó: Ótos András)

– Nagyot küzdöttünk, mindkét csapat nagyszerűen védekezett, mindkét csapat sokat hibázott támadásban. Egészen pici dolog döntött abban, hogy a brazilok jutottak tovább. A mérkőzést egyébként még nem elemeztem ki. A mérkőzés után egy kicsit mérges voltam a játékvezetői felfogás miatt. Nem azt mondom, hogy részrehajlóak voltak, csak néhány dolog nem tetszett. Annyit történt, hogy szerintem rosszkor döntöttek tévesen ellenünk. Mi támadásban több technikai hibát követtünk el a kelleténél, bár ezek egy része kikényszerített hiba volt. A vb-n mutatottak alapján játékost nem emelnék ki, hanem az egész csapatot, mert ilyen kevés munkával (12 napot készültek együtt a lányok – a szerző megj.), ilyen kevés felkészülési mérkőzéssel is a legjobb nyolcba verekedték magukat a norvégokkal, franciákkal, németekkel együtt, és ez egy igen elit társaság.

Kegyetlen dolog ez a kieséses rendszer.

– Alkalmazkodni kell hozzá. A csoportban a legjobb négybe kell kerülni, aztán meg a maximumot nyújtani. Könnyű azonban kiégni. Mi az első öt meccsen építkeztünk, a hatodikon játszottunk a legjobban, csak sajnos ezen a meccsen elégtünk, mert mindent kiadtunk magunkból. A brazilok ellen már megközelíteni sem tudtuk a spanyolok elleni támadójátékunkat.

Milyen tendenciát látott ön a vb-n? Gondolva arra, hogy azért történtek meglepetések is…

– Ez a rendszer átka, vagy szerencséje, ahogy tetszik. Egy meccsen bárki bárkit meg tud verni a kieséses rendszerben. Ez egy ilyen dolog, erre készülni kell, odafigyelni a jövőben. Mindez egy speciális felkészülést igényel, kihegyezve a nyolcba, illetve a négybe jutásért vívott mérkőzésekre. Ehhez még egyik csapat, mi sem nőttünk fel.

Láthattuk, hogy a közönség óriási faktor lehet. Az Eb-n elvárható-e a magyaroktól, hogy hasonló módon segítsék a csapatukat, mint a szerbek, és hathat-e az a magyar játékosokra?

– Hát persze. Itt sokat köszönhetünk a közönségnek, a spanyolok ellen úgy éreztük, mintha valóban otthon játszottunk volna. Ezért is sajnálom, hogy nem tudtuk tovább fokozni a szurkolók örömét, hogy lett volna még két meccsünk. Sajnálom azokat az embereket, akik időt és pénzt nem sajnálva jöttek segíteni nekünk, köszönjük!