2024. július 30., kedd

„A legjobb négyben a helyünk”

Görbicz Anita büszke a csapatra

Biztos, hogy jobb lenne győztes meccs után beszélgetni, de ez a negyeddöntő szerintem egyáltalán nem számít sikertelenségnek, hiszen ezen a vb-n a legjobb csapatok közül bárki bárkit legyőzhetett volna, ugyanakkor a vereség is benne volt. Az Európa-bajnok Montenegró például be sem került a legjobb nyolcba, a címvédő Norvégiának az elődöntő volt elérhetetlen. Beszélgettetek-e már a brazilok elleni vereségről?

– A mérkőzés után nagyon nehéz volt bármit is mondani, hiszen nem bírtunk még tiszta fejjel gondolkodni, átlátni a dolgokat. Kis nüanszokon múlott az egész, a szerencsésebb, a rutinosabb csapat nyert. Szerintem nagyot küzdöttünk, mindent kiadtunk magunkból, s az, hogy ennyi hibát vétettünk, már a fáradtságnak a számlájára is írható. Tavaly így vertük meg a szerbeket az Eb-n, és amit adott, talán most visszavette az élet. Összességében nagyon büszke vagyok a csapatra, nagyon jó társaság, nagy jövő áll előtte a hazai rendezésű Eb-n. A csapatok valóban hasonló erőt képviseltek, s történtek meglepetések. Úgy gondolom, hogy a magyar válogatottnak jelenleg a legjobb négyben a helye, csak sajnos nem tudtuk bebizonyítani.

Saját teljesítményedet hogyan ítéled meg, annak fényében, hogy a góllövőlista legelején helyezkedtél el?

– Magamról soha nem szerettem beszélni. Örülök, hogy jól ment a játék, mert a hazai bajnokság utolsó fordulóiban egyáltalán nem ment. Biztos, hogy tehettem volna többet, de kevesebbet is.

Vissza kell zökkenni a klubcsapathoz. A BL-ben címvédők vagytok. Igaz az a mondás, miszerint nehezebb megvédeni egy címet, mint megszerezni?

– Jó kérdés. Valóban, nagyon nehéz volt megszerezni, de nagyon nehéz lesz megtartani is. Szerintem azért jó úton haladunk, immár tudjuk, mi a siker ára, mennyit kell dolgoznunk. Nagyon bízom abban, hogy címvédés lesz, annál is inkább, mert Budapesten lesz a final four. Hogy ki a legnehezebb ellenfél, arról még korai beszélni, mert a záróküzdelmek során a pillanatnyi felkészültség dönt majd.

Vajdaságban mindig nagyon nagy szeretettel fogadnak benneteket. Ezúttal hogyan éreztétek magatokat?

– Én nagyon-nagyon jól, de erre is számítottunk, hiszen tavaly az Eb-n voltunk itt. Örültünk, hogy újra itt lehetünk. János sajnos nem nagyon engedte, hogy császkáljunk a városban, de azért egyszer sétálgattunk az újvidéki belvárosban.

A sportban a hazai rendezésű Eb lesz a legnagyobb feladatotok. Mint magánembert kérdezlek: lesz-e nálatok esküvő?

– Haha! Nem tudom…