2024. július 30., kedd
KÉZILABDA – FÉRFI BL

A Veszprémnek könnyű, a Szegednek nehéz

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) bécsi központjában elkészítették a férfi Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének sorsolását: az MKB-MVM Veszprém a spanyol Naturhouse La Riojával, míg a MOL-Pick Szeged a német Rhein-Neckar Löwennel találkozik a legjobb tizenhat között. Ez a szegedieknek okoz majd nagyobb fejfájást, de további érdekesség, hogy már a verseny e szakaszában megismétlődik a tavalyi döntő, amely a németek nagy sajnálatára a Flensburg és a Kiel között fog eldőlni.

Nyolcaddöntő: La Rioja (spanyol)–MKB-MVM Veszprém, Montpellier (francia)–Kielce (lengyel), Aalborg (dán)–Barcelona (spanyol), Flensburg (német)–THW Kiel (német), Dunkerque (francia)–PSG (francia), Wisla Plock (lengyel)–Vardar (macedón), Rhein-Neckar Löwen (német)–MOL-Pick Szeged, Zagreb (horvát)–Kolding (dán).

Az első mérkőzéseket március 11–15., a visszavágókat március 18–22. között rendezik. A negyeddöntők sorsolása március 24-én lesz, itt az első felvonást április 8-12., a visszavágókat pedig április 15–19. között játsszák. Az elődöntő sorsolását április 21-én tartják. A négyes döntőnek május 30-án és 31-én Köln ad otthont.