2024. július 30., kedd
KÉZILABDA - FÉRFI-BL

Mannheimben a Mol-Pick Szeged

A Veszprém és a Szeged számára most fordul élesbe a szezon a férfi Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjével. Az MKB-MVM Veszprém a La Rioja ellen esélyesnek számít, ezt még a spanyolok is elismerték a sorsoláskor: rutinosabb, erősebb a kerete a magyar bajnoknak, ráadásul az előző idényben egészen a final fourig menetelt, míg a logronói alakulattól már a 16 közé kerülés is nagy fegyverténynek számít.

Ezzel szemben a Mol-Pick Szeged hiába végzett csoportjában a második helyen, a lehető legnehezebb ellenfelet kapta a csoportharmadikok közül, a német Rhein-Neckar Löwent, amely a Bundesligában úgy áll a második helyen, hogy azonos a pontszáma az éllovas THW Kiellel. Az első mérkőzés Mannheimben lesz – ebben a csarnokban nyert KEK-et a Veszprém 2008-ban –, és Juan Carlos Pastor, a tavaly az EHF-kupa-győztes Tisza-partiak spanyol mestere jelezte: olyan eredményt kell elérniük ma este, hogy otthon maradjon esélyük a továbbjutás kiharcolására. A szegediek szerb jobbszélsője, Rajko Prodanović számára azért is különleges a párharc, mert a 2013/14-es idényben még a német klubban szerepelt.

Férfi-BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés (ma, 19 óra): Rhein-Neckar Löwen (német) – Mol-Pick Szeged. Szombat (17 óra): La Rioja (spanyol)–MKB-MVM Veszprém.