2024. július 30., kedd
NŐI KÉZILABDA-BL

Kiharcolták a döntőt!

A női kézilabda-Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján a Győri ETO pályaválasztóként Veszprémben fogadta a román Vâlceát. A múlt szombati, első mérkőzésen Görbicz Anitáék kétgólos (24:22) győzelmet arattak, ami bizakodásra adhatott okot a visszavágón. Ezen azonban (az első félidőben 10:14 volt az eredmény) tengernyi gond adódott, így a román csapat végig vezetett. Az időkérés a 43. percben következett be: Ambros Martin kétségbeesésében magyarázott a lányoknak, de az nem sokat segített.

Bulatovićot meg kellett állítani (Fotó: MTI)

Bulatovićot meg kellett állítani (Fotó: MTI)

A 46. percben Bulatović találatával már 16:20-ra vezettek a vendégek, ami természetesen nem tetszett a hazai közönségnek. Ezután mégsem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt a magyarok szerették volna: Navarro kiválóan védett, Görbicz hetesét is kifogta, Bulatović viszont betalált, s a győriek kapitánya ekkor már tehetetlen volt: Pineau a 47. percben 21:16-ra növelte a románok előnyét, s a remény akkor csillant fel, amikor érdekes mód Amorimot kiküldték: Meirosu találatával hatgólos győri sorozat következett, s a döntő találatot Løke adta az 59. percben, akinek találata a 48:47-es előnyt jelentette csapatának, amivel a Győr 2009 és 2012 után harmadszor jutott a kiírás döntőjébe, s nyolc próbálkozás után ez lehet az első győzelme.

– Nagyon-nagyon nehéz játék volt, de köszönöm a szurkolóknak és a játékosoknak, nagyon boldog vagyok – mondta Martin. – Idegesek voltunk, nem ment úgy a játék, ahogy szerettük volna, de fejben és szívben megoldottuk, amit kellett – tette hozzá.

Danyi Gábor másodedző sportszerűen, de önérzetesen nyilatkozott: – Lényegesen jobb volt a román csapat, mint amire számítottunk, jól és nagyon okosan kéziztek, gyorsítottak, amikor kellett, megálltak, amikor az kellett. Bennünket nagyon nyomott a tét, de összességében megérdemeltük a továbbjutást, amit idén tettünk az edzéseken, meccseken, az egészen durva volt.

BL-elődöntő, második mérkőzés: Győri ETO–Vâlcea 24:25 (az első mérkőzésen 24:22).