2024. július 27., szombat
MAGYARKANIZSA

Sikeres idényzárás

Befejeződött a Vajdaság Kézilabda-szövetség szervezésében rendezett Szuperliga zárótornája az U12-es leánycsapatok részére, a Kanizsa a második helyen végzett, így részt vehetett az országos bajnokságon. Az együttes nagy ambíciókkal várta a megmérettetést, ám sérülés és betegség miatt nem utazhattak teljes kerettel a mionicai viadalra, s végül a vártnál kisebb sikerrel szerepeltek. A Kanizsa eredményei, G csoport: Mladi Radnik (Radinac)–Kanizsa 13:8, Kanizsa–Crvena zvezda (Belgrád) 12:20. A csoportban harmadik lett a Kanizsa pont nélkül. Rájátszás a 9–12. helyért: Umčari–Kanizsa 15:10. A 11. helyért: Radnički (Kragujevac)–Kanizsa 12:14.

Az U12-es fiúcsapat az I. liga zárótornáján a harmadik lett.

Az U14-es korosztályban a Kanizsa csapatai az I. liga zárótornáin léptek pályára, ahol a fiúcsapat a második helyet szerezte meg, a leánycsapat pedig a harmadik lett.

– A Kanizsa Kézilabdaklub tizenkét éves fennállása óta a legsikeresebb idényt fejezte be azzal, hogy az U12-es leánycsapata részt vett az országos bajnokságon, míg a többi korosztályos csapata Vajdaság bajnokságán dobogós helyen végzett. Az elért helyezéseink azt bizonyítják, hogy a tervszerű, szervezett, szorgalmas munka meghozta gyümölcsét. Az U12-es leánycsapat az országos bajnokságon nem a legerősebb összeállításban játszott, mivel három kulcsfontosságú játékosa sérülés miatt nem tudott pályára lépni. Klubunknak három korosztályban, U14, U12 és mini (U10, U9) jelenleg 75 játékosa van, az edzéseket Ivković Balázs és jómagam vezetjük – mondta Ivković Ádám, a klub elnöke.