2024. június 26., szerda
FÉRFI BL

Újra trónon a Barca

A Barcelona egy góllal megverte az Aalborgot a férfi Bajnokok Ligája döntőjében, a spanyol alakulat a története során 12. alkalommal hódította el győztesnek járó trófeát. A felek végig kiélezett csatát vívtak, a szünetben 15:15 állt az eredményjelzőn. A folytatásban sem alakult ki jelentős különbség, bár a Barca mindig egy lépéssel a dánok előtt járt. Az utolsó két percre 31:30-as spanyol vezetés mellett fordultak rá a felek, az Aalborgnak több egyenlítési lehetősége volt – az utolsó támadásnál például az olimpia után visszavonuló Mikkel Hansen lövése csattant a kapufán –, de az eredmény már nem változott. A Barcelona játékosai valódi csapatjátékkal őrölték fel ellenfelüket, Melvyn Richardson 8, Dika Mem 7, Timothey N’guessan 6 gólig jutott, Emil Nielsen 8, Gonzalo Pérez de Vargas pedig 3 védéssel járult hozzá a sikerhez. A másik oldalon Hansen 8, Thomas Arnoldsen és Mads Höxer Hangaard 6-6 találatot szerzett, Niklas Landin 12 védést jegyzett. A bronzmeccsen a Kiel négy góllal verte meg a tavaly aranyérmes Magdeburgot.

A négyes döntő ideje alatt az európai szövetség meghosszabbította a kölni helyszín szerződését, így 2029-ig biztosan a Lanxess Arenában rendezik a final fourt.

Eredmények, elődöntő: Barcelona–Kiel 30:18, Aalborg–Magdeburg 28:26. A 3. helyért: Kiel–Magdeburg 32:28. A döntő: Barcelona–Aalborg 31:30.

 

Nyitókép: A Barcelona legutóbb 2022-ben nyert BL-t (Fotó: Beta/AP)