2024. augusztus 17., szombat

Marad az alsóház

A szerb válogatottnak nem sikerült a bravúr a Montenegróban zajló férfi U18-as Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában. A zentai Tóth Mélykúti Dávidot is felvonultató együttes 35:31-re kikapott Németországtól, így az 5–8. helyért folytatja a viadalt. A fiúk két ellentétes félidőt produkáltak, az első harminc percben tartották a lépést a riválissal, mindössze egygólos (17:16) hátránnyal vonultak pihenőre. A folytatásban a németek felülkerekedtek, a szerb védelem nem találta támadásaik ellenszerét, így a végén négy góllal nyert az ellenfél. Darko Trivković együttesét némiképp vigasztalhatja, hogy győzelem esetén is az alsóházba kerülnek, hiszen a középdöntős csoport másik meccsén a magyarok 26:23-ra kikaptak Dániától, így az északiak végeztek a tabella első helyén. Apró Botondék még 13:10-es vezetés mellett várták a folytatást, a térfélcserét követően azonban a dánok fordítottak.

A pénteki elődöntőben Magyarország Svédországgal meccselt, a másik ágon Dánia–Izland összecsapást rendeztek. Szerbia Spanyolországgal találkozott a rájátszásban.

Az U18-as női válogatottak mindeközben Kínában, a korosztályos világbajnokságon szerepelnek. Szerbia eddig felemás mérleget produkált az A csoportban, előbb 30:27-re kikapott Ausztriától, majd 30:24-es győzelemmel javított Chile ellen. A magyar lányok kettőből kettőt nyertek, Argentínát 31:18-ra, Kazahsztánt pedig 45:9-re verték.

 

Nyitókép: Apró Botondék éremért játszhatnak Podgoricában (Fotó: facebook.com/kezivalogatott/Stefan Ivanović/HFMNE)