2024. szeptember 14., szombat
FÉRFI BL

Magyar győzelmek a nyitányon

Mindkét magyar együttes győzelemmel rajtolt a férfi Bajnokok Ligája legújabb kiírásában, a Veszprém idegenben, a Szeged hazai pályán aratott fontos diadalt. A bakonyiak a Füchse Berlin otthonában kezdték a nyitókört, a puhatolózást követően a vendéglátó hamar ellépett, negyedóra után már 9:5-re vezetett. A frissen kinevezett veszprémi vezetőedző, Xavier Pascual időkéréssel próbálkozott, csapata játékán azonban ez sem segített. A 20. perc körül már 14:9-nél járt az ellenfél, ekkor végre a magyar alakulat is „megérkezett” a pályára: a védelem egyre hatékonyabbá vált, így elöl a támadások is gyorsabbak, gördülékenyebbek lettek, aminek eredményeként 6:1-es szériával a félidőre egalizált a gárda (16:16).

A folytatásban a Veszprém irányított, ugyanakkor mindkét együttesen látszott, hogy még a szezon elején járnak, rengeteget hibáztak. A magyarok előbb egy 6:2-es, majd egy egy 5:1-es sorozatot produkáltak, hat perccel a vége előtt még öttel vezettek, ám a biztos győzelemhez ez sem volt elég. A berliniek az utolsó pillanatokat is izgalmassá tették, 5:1-gyel felzárkóztak, és két másodperccel a vége előtt az egyenlítésért támadtak. Rodrigo Corrales bravúrjának hála ez végül nem jött össze nekik, így a Veszprém minimális győzelmével zárult a találkozó.

A Szeged ugyancsak német ellenféllel kezdett, a Magdeburg látogatott a Tisza-partra. Mindkét csapat a gyors játékot erőltette, eleinte a tavalyi BL-győztes került kétgólos fölénybe, ám a vendéglátó Mario Šoštarić találataival előbb egyenlített, majd négy perc emberhátrány ellenére fordított is. A Magdeburg a félidő hajrájára behozta másik kapusát, Nikola Portner bravúrjainak köszönhetően a szünetben 18:17-es német előnyt mutatott az eredményjelző. A pihenő után a Szeged alaposan bekezdett, a stabil védekezés mellett rendkívül sikeres akciókat vezetve 13 perc alatt 26:19-re módosította az állást, és állandósította a nagyarányú vezetést. A riválison az időkérés sem segített, csökkentették ugyan hátrányukat, a Tisza-parti győzelem azonban nem forgott veszélyben.

A csongrádiak a jövő héten a Barcelona otthonában folytatják a sorozatot, a Veszprém pedig a PSG-t fogadja.
1. forduló, A csoport: Dinamo (B)–Fredericia 37:28, Füchse–Veszprém 31:32. B csoport: Szeged–Magdeburg 31:29, Kielce–Zagreb 30:23.

 

Nyitókép: A Szeged támadásban és védelemben egyaránt a rivális fölé emelkedett (Fotó: MTI)