2024. szeptember 27., péntek

Későn ébredt a Szeged

Felemás magyar mérleggel zárult a férfi Bajnokok Ligája csütörtöki fordulója: a Veszprém esélyt sem adott a PSG-nek, a Szeged pedig szoros csatában maradt alul a Barcelonával szemben. A bakonyiak hazai pályán fogadták a francia sztárcsapatot, a rangadónak ígérkező találkozó végül egysíkú küzdelemmé vált. A vendégek először és utoljára az 5. percben, 2:3-nál vezettek a mérkőzés során, ezt követően azonban a házigazda elsősorban stabil védekezésének és Rodrigo Corrales védéseinek köszönhetően állandósította a megnyugtató különbséget.

A Szeged hamar meggyőző hátrányba került Barcelonában, a Tisza-parti alakulat sok hibával kezdte a találkozót, a katalánok 4:0-val rajtoltak. Ezt követően hatékonyabbá vált a magyar védekezés, és a felzárkózást is megkezdték a fiúk – 10:8-ig tartották a lépést a házigazdával. A spanyolok ekkor ismét ritmust váltottak, a Szeged újfent lemaradt, és 12:20-as hátrányból várhatta a második harminc percet. A térfélcserét követően Mikler Roland állt a kapuba, részben neki köszönhetően eredményesebbé vált a csapat, ám a fellángolás tiszavirág-életű volt, a 22:17-es felzárkózást egy újabb hosszú, magyar gól nélküli periódus követte, amit a Barca 4:0-nal „jutalmazott”. A vendégcsapat ezt követően összeszedte ugyan magát, két perccel a vége előtt feljött mínusz egyre, ám mint kiderült, későn ébredt, a házigazda rutinosan „lehozta” a hajrát, és otthon tartotta a pontokat.

A BL a jövő hét közepén folytatódik, a Veszprém szerdán a Sporting otthonában lép pályára, a Szeged pedig csütörtökön látja vendégül a Nantes gárdáját.

2. forduló, A csoport: Veszprém–PSG 41:28, Fredericia–Sporting 19:37. Az állás: Sporting, Veszprém és Dinamo (B) 4, Füchse és PSG 2, Wisła Płock, Pelister és Fredericia 0 pont. B csoport: Magdeburg–Kolstad 33:25, Barcelona–Szeged 31:30. Az állás: Barcelona 4, Magdeburg, Kielce, Szeged, Zagreb, Aalborg és Nantes 2, Kolstad 0 pont.

 

Nyitókép: A Veszprém ismét remekelt (Fotó: MTI)