2024. szeptember 27., péntek
NŐI BL

Maradt a magyarok veretlensége

A női Bajnokok Ligája 3. fordulójában megőrizte veretlenségét a Győr és a Ferencváros. A kisalföldi alakulat a Viperst fogadta, a háromszoros BL-győztes ugyan komoly problémákkal küzd, anyagi nehézségei miatt csak 11 mezőnyjátékost nevezett a találkozóra, ennek ellenére a rajton lépést tartott a címvédővel. A Győr fölénye negyedóra elteltével kezdett kidomborodni, a norvégok padja röviddé vált, Hlavaty Tamás nem tudta kellő sűrűséggel frissíteni csapatát. Silje Solberg ugyan remek teljesítményt nyújtott a Vipers kapujában, ám ez csak ahhoz volt elegendő, hogy ne nyíljon tovább az olló, a második félidőnek 14:9-es hazai vezetés mellett vágtak neki a csapatok. A játék képe a folytatásban sem változott jelentősen, a riválisnak voltak jobb periódusai, de a Győr győzelme nem forgott veszélyben. Per Johansson kisalföldi vezetőedző elsősorban a kapusteljesítményre tért ki a mérkőzést követő sajtótájékoztatón, hiszen Solberg mellett Sandra Toft is parádésan védett, ám a magabiztos győzelem ellenére maradt benne némi hiányérzet: „Fantasztikus meccs volt, az egy-egy elleni helyzetkihasználással nem voltam teljesen elégedett, de Sandra Toft elvette az ellenfél támadóinak önbizalmát, ami nagyon fontos volt” – mondta a svéd szakember.

A Storhamar–Ferencváros összecsapás hasonló forgatókönyv szerint zajlott. A zöld-fehérek stabil védekezésükre alapozva 5:0-ra elhúztak, a norvégok hiába próbálkoztak a hét a hat elleni támadójátékkal, lényeges változást ez sem hozott, a 21. percben csupán kilenc kapura lövésnél és öt gólnál jártak. A Ferencváros a megnyugtató előny tudatában a szünethez közeledve gyakran cserélt, a vendéglátó ezt kihasználva az utolsó percekben 14:11-re zárkózott. A térfélcserét követően kisebb hullámvölgybe került a Fradi, felcsillant a remény a Storhamar számára, a norvégok feljöttek egy gólra. A budapestiek ekkor ritmust váltottak, s egy 6:2-es sorozattal gyakorlatilag eldöntötték a meccset.

Az FTC október 5-én a besztercei Gloria csapatát fogadja, a Győr pedig másnap a podgoricai Budućnost otthonában folytatja a BL-szereplést.

Eredmények, 3. forduló, A csoport: Gloria–Krim 30:35, Podravka–CSM Bukarest 28:29, Storhamar–FTC 21:27, Nykøbing–Metz 27:28. Az állás: FTC és Krim 6, Metz 5, CSM Bukarest 4, Gloria 2, Storhamar 1, Podravka és Nykøbing 0 pont. B csoport: Odense–Budućnost 31:29, Győr–Vipers 27:22, Brest–Esbjerg 33:32, Rapid–Ludwigsburg 29:37. Az állás: Győr és Brest 6, Odense 4, Rapid 3, Esbjerg és Ludwigsburg 2, Vipers 1, Budućnost 0 pont.

 

Nyitókép: A Vipers védői nem nagyon tudtak mit kezdeni a Győr támadósorával (Fotó: MTI)