2024. szeptember 27., péntek
FÉRFI BL

Veszprémi zakó Portugáliában

A Veszprém elszenvedte első vereségét a férfi Bajnokok Ligája idei kiírásában, a bakonyi alakulat simán kikapott a Sporting otthonában. Mindkét együttes gyors játékkal kezdett, a védelem egyik oldalon sem rendeződött időben, a rohanást a házigazda sokkal jobban bírta: az elején 6:3-ra, majd egy rövid veszprémi fellángolást követően 13:9-re ellépett, ami döntőnek bizonyult a folytatást illetően. A lisszaboni együttes keveset hibázott, hatékonyan védekezett, pontosan lőtt, a vendégek ugyanakkor rengeteget rontottak, így maguk alatt vágták a fát. A félidőben 23:17-et mutatott az eredményjelző, korábban ennyi gólt egy félidő alatt soha nem kapott a magyar csapat a nemzetközi porondon… A második félidő sem tartogatott sok jót Xavier Pascual együttesének, a vendéglátó 6:1-es sorozattal kezdett, ami végérvényesen eloszlatta még a tisztes helytállás reményét is a bakonyiak számára. Ludovic Fabregas a sérülése miatt a padra kényszerült, ami tovább gyengítette a gárda hatékonyságát.

A hajrához közeledve a Sporting visszavett a tempóból, a Veszprém azonban ezt sem használta ki, a súlyos vereség elkerülhetetlen volt. „A Sporting megdolgozott a győzelemért, de ekkora különbségű vereséget talán nem érdemeltünk. A mai mérkőzésünk katasztrófa volt. Arra azonban mégis tökéletes volt, hogy visszarántson bennünket a földre” – nyilatkozta a meccs utáni sajtótájékoztatón a nyáron kinevezett spanyol szakvezető. A bakonyiak a következő fordulóban, október 10-én a bukaresti Dinamót fogadják.

A Szeged csütörtök este a francia Nantes ellen lépett pályára.

Eredmények, 3. forduló, A csoport: Sporting–Veszprém 39:30. Az állás: Sporting 6, Dinamo (B) és Veszprém 4, Füchse Berlin és PSG 2, Wisła Płock, Pelister és Fredericia 0 pont.
B csoport: Aalborg–Magdeburg 33:33, Kolstad–Zagreb 29:25, Kielce–Barcelona 28:32. Az állás: Barcelona 6, Magdeburg és Aalborg 3, Szeged, Kielce, Zagreb, Nantes és Kolstad 2 pont.