2024. szeptember 28., szombat
FÉRFI BL

Bodó-bombával nyert a Szeged

A Szeged vendéglátóként egy góllal legyőzte a Nantes együttesét a férfi Bajnokok Ligája csütörtöki játéknapján, így tartja a lépést a B csoportban egyedül százszázalékos Barcelonával. A Tisza-partiak jól kezdtek a franciák ellen, többször is elléptek három góllal. Az első játékrészt emberhátrányban zárták, a Nantes ezt kihasználva a dudaszóig 16:14-re felzárkózott. A második harminc perc nyitányán a rivális lendülete nem lankadt, 3:0-s sorozattal először egyenlített az összecsapás során, majd a vezetést is átvette. A mindvégig remeklő Bodó Richárd ebben a periódusban a hátán vitte csapatát, elsősorban az ő játékának köszönhetően kerültek ismét lépéselőnybe a hazaiak. A Nantes azonban a hajrához közeledve csak nem akart leszakadni, Valero Rivera és Aymeric Minne góljaival szorongatta a Szegedet.

A magyaroknál Bodó mellett Tobias Thulin jeleskedett bravúros védéseivel, elöl pedig Sebastian Frimmel vállalta a magabiztos góllövő szerepét. Az izgalmas végjátékra döntetlen és hazai emberelőny mellett fordultak rá a felek – elöl Šoštarić ziccert hibázott, így az utolsó támadás a franciáknak dukált. Meglepetésre azonban elveszítették a labdát, a Szeged a gyors lerohanás helyett kivárt, remek helyzetet teremtettek Bodónak, aki egy másodperccel a vége előtt hatalmas bombával megszerezte a magyar alakulat győzelmét.

A két győzelemmel és egy vereséggel álló Szeged legközelebb október 9-én lép pályára a BL-ben, Michael Apelgren a Zagreb otthonában vendégszerepel majd. A Tisza-partiakhoz hasonló mérleggel rendelkező Veszprém egy nappal később a bukaresti Dinamót fogadja a következő fordulóban.

Eredmények, 3. forduló, A csoport: Dinamo (B)–Pelister 34:25, Fredericia–Füchse Berlin 32:38, Wisła Płock–PSG 23:24. Az állás: Sporting és Dinamo (B) 6, Füchse Berlin, Veszprém és PSG 4, Wisła Płock, Pelister és Fredericia 0 pont. B csoport: Szeged–Nantes 33:32. Az állás: Barcelona 6, Szeged 4, Magdeburg és Aalborg 3, Kielce, Zagreb, Nantes és Kolstad 2 pont.

 

Nyitókép: A Szeged az elején jól megfogta a franciákat, ám a második félidőben szétcsúszott a védelem (Fotó: MTI)