2024. szeptember 30., hétfő

Bregar nem várt nehézségekkel küzd

A szerb női válogatott mindkét felkészülési mérkőzésén vereséget szenvedett Hollandiától. Uroš Bregar tanítványai pénteken 40:27, szombaton pedig 26:22 arányban maradtak alul, igaz, több külföldön szereplő játékos csak később csatlakozik az együtteshez. A szövetségi kapitány ugyanakkor a honi szövetség honlapjának kifejtette, néhányan nem is értesítették, hogy nem lesznek jelen az összetartáson: „Érkezést követően szembesültem vele, hogy néhány meghívott nem jelent meg az edzőtáborban, és nem is értesítettek, hogy kihagyják az összetartást. Számomra ez megengedhetetlen, hiszen a nemzeti együttesről van szó.” A nehézségek ellenére a szlovén tréner pozitívumokat is említett a hétvége kapcsán: „Örülök, hogy két meccset játszhattunk, hálás vagyok győri kollégámnak, Per Johanssonnak, hogy közbenjárt ennek érdekében, és létrejöhetett az együttműködés a hollandokkal.”

A két edzőmeccs azért is kiemelten fontos a lányoknak, mert az októberre tervezett felkészülési mérkőzéseket lemondták, a szövetség jelenleg azon dolgozik, hogy megfelelő partnert találjon.

A magyar válogatott ugyanakkor sikerrel vette az első akadályt, Golovin Vlagyimirék 37:28-ra verték meg Romániát. A szombat kora esti összecsapás első félideje kiegyenlített játékkal telt, a részben hazai rendezésű decemberi kontinenstornára készülő magyar alakulat ugyan folyamatosan diktálta a tempót, többször ellépett négy góllal, huzamosabb időre azonban nem tudta állandósítani a megnyugtató különbséget. A vízválasztót a második félidő dereka jelentette, a románok elfáradtak, a vendéglátó pedig ezt kihasználva végleg a maga javára fordította a találkozót.

KLUB-VB

SZÁRNYAL A VESZPRÉM
A Veszprém 2015 után története során másodszor szerepel a klubvilágbajnokságon, a bakonyi alakulat a hétvégén két győzelmet jegyzett – előbb brazil, majd egyiptomi riválisát is meggyőző fölénnyel múlta felül. A klub-vb résztvevőit három csoportba sorolták, az elődöntőbe a három csoportgyőztes, valamint a legjobb második jut be.

Eredmények, A csoport, 1. forduló: Taubaté–Zamalek 25:30. 2. forduló: Veszprém–Taubaté 43:17. 3. forduló: Zamalek–Veszprém 27:34. Az állás: Veszprém 4, Zamalek 2, Taubaté 0 pont. B csoport, 1. forduló: Sydney–al-Ahli 15:49. 2. forduló: Barcelona–Sydney 53:23. Az állás: al-Ahli és Barcelona 2, Sydney 0 pont. C csoport, 1. forduló: California Eagles–Haledzs 25:48. 2. forduló: Magdeburg–California Eagles 57:21. 3. forduló: Haledzs–Magdeburg 28:35. Az állás: Magdeburg 4, Haledzs 2, California Eagles 0 pont.