2024. október 10., csütörtök
KÉZILABDA – EURÓPA-LIGA

Fontos székvárosi pontok

A Vojvodina fontos, a Nexe felett idegenben aratott győzelemmel kezdte meg szereplését a férfi Európa-liga idei kiírásában. Mindkét csapat gyors, pontos játékkal nyitott, a székvárosiak remekül alkalmazkodtak a hazaiak ritmusváltásaihoz, nem engedték ellépni őket, sőt folyamatosan diktálták az iramot. A 19:19-es első félidőt követően a második harminc percben is fej fej mellett haladtak a felek, ám érezhető volt az újvidéki fölény. Boris Rojević együttese a hajrára állandósította a kétgólos vezetését, a lefújásig ugyan közelebb engedte a horvátokat, a győzelme azonban nem forgott veszélyben.

A Tatabánya házigazdaként aratott egygólos győzelmet a cseh Karvina felett. A magyar alakulat az első félidő végén még 16:10-re vezetett, a folytatásban a rivális fokozatosan felzárkózott, és végig tartotta a lépést a házigazdával, sőt többször lépéselőnybe is került. Az utolsó percre döntetlen mellett fordultak rá a felek, az utolsó támadásban Toniazzo Lemos megszerezte a Tatabánya győztes gólját.
A Tatabánya a jövő héten a horvát Sesvete pályáján vendégszerepel, a Vojvodina pedig a Kiel gárdáját fogadja. A csoportok első két helyezettje jut tovább a folytatásba.

Magyar és szerb vonatkozású eredmények, 1. forduló, E csoport: Kiel–Torrelavega 32:27, Nexe–Vojvodina 35:36. G csoport: Flensburg–Sesvete 42:25, Tatabánya–Karvina 28:27.