2024. október 11., péntek
FÉRFI BL

A Szegeddel ért véget a Zagreb sorozata

A magyar csapatok közül a Szeged lépett először pályára a férfi Bajnokok Ligája e heti fordulójában, a Tisza-parti együttes fontos győzelmet aratott Zágrábban. A magyar alakulat remek védekezéssel kezdte a találkozót, 4:1-re elhúzott, a folytatásban viszont egyre többet hibázott, viszont Michael Apelgren hatékonyan reagált csapata megingására, minden kezdő mezőnyjátékosát lecserélte. A frissítés megtette a hatását, a gárda lassan megtalálta a Zagreb játékának ellenszerét, Tobias Thulin bravúrjainak segítségével 5:1-es sorozatot produkálva fordított, de térfélcsere után újabb rövidzárlat következett, ám a szegediek rendezték soraikat, és a folytatásban három gólnál már nem engedték közelebb a riválist. A Szeged hosszú sorozatot szakított meg, hiszen a Zagreb tavaly szeptember óta nem kapott ki hazai közönség előtt. A csapatból a 10 találatig jutó Mario Šoštarić bizonyult a legeredményesebbnek. A Szeged a következő fordulóban a dán Aalborg otthonában folytatja a BL-szereplést.

4. forduló, A csoport: PSG–Fredericia 38:30, Pelister–Sporting 24:24. Az állás: Sporting 7, Dinamo (B) és PSG 6, Füchse és Veszprém 4, Pelister 1, Wisła Płock és Fredericia 0 pont. B csoport: Zagreb–Szeged 30:35. Az állás: Barcelona és Szeged 6, Magdeburg és Aalborg 3, Kielce, Nantes, Zagreb és Kolstad 2 pont.

KUBINA MOLLI SÚLYOS SÉRÜLÉSE
Elszakadt a keresztszalagja Kubina Mollinak, az MTK és a szerb női válogatott kapusának. Kubina szombaton a Vasas vendégeként 27:26-ra elveszített bajnoki meccsen 12 lövést védett, de a hajrában súlyosan megsérült a térde. „A nagy fájdalom és a roppanás miatt egyből éreztem, hogy komoly a sérülésem. Nagyon sajnálom, ami történt, és azt, hogy nem tudom tovább segíteni a csapatot ebben az idényben. Számomra az orvosokkal való konzultáció és a műtét a következő lépés” – nyilatkozta a 22 éves, adai származású játékos.