2024. október 14., hétfő
NŐI BL

Már nem makulátlan a Fradi-mérleg

Az eddig százszázalékos Ferencváros öt góllal kikapott Metzben a női Bajnokok Ligája csoportkörének hétvégi fordulójában. A találkozót mindkét együttes százszázalékos mérleggel várta, a rajt a budapestieknek sikerült jobban, Allan Heine vezetőedző együttese 6:1-es szériával nyitott. A folytatásban a házigazda is „megérkezett” a pályára, a franciák elsősorban feljavuló védekezésüknek köszönhetően 7:7-nél utolérték az FTC-t.

Ezt követően ismét a vendégek akarata érvényesült inkább, 10:7-re elhúztak, a hajrában azonban egyre többet hibáztak, így a szünetben 11:11 állt az eredményjelzőn. A térfélcserét követően a Metz fokozta a tempót, Vámos irányításával ellépett.

A Fradi innen még felzárkózott, a végére azonban elfogyott a zöld-fehér alakulat – a végjátéknak 21:18-as hazai vezetés mellett lódultak neki a csapatok, a hátralevő öt perc több fordulatot már nem tartogatott, így francia siker született.

A Győr ugyanakkor sikerrel zárta a fordulót, a kisalföldiek szoros csatát nyertek meg Brestben. Per Johansson alakulata rosszul kezdett, 4:4-nél egalizált először, innen azonban nem volt megállás. Az első negyedóra végére a címvédő játéka mind támadásban, mind védekezésben összeállt, így háromgólos (20:17) magyar vezetés mellett vonulhattak pihenőre a csapatok. A folytatásban a Győr egyre jobban kézilabdázott, 25:19-re elhúzott. Az utolsó öt percre azonban komoly hullámvölgybe került a magyar gárda, három perccel az utolsó dudaszó előtt 32:32-t mutatott a tábla. A hajrában végül Johansson lányai koncentráltak jobban, egy góllal győztek, és átvették a vezetést a csoportban.

A következő fordulóban a Ferencváros a Krim, a Győr pedig az Odense együttesét látja vendégül.

Eredmények, 5. forduló, A csoport: Nykøbing–Storhamar 28:33, Gloria–Podravka 25:29, Metz–FTC 24:19, Krim–CSM Bukarest 29:31. Az állás: Metz 9, FTC, Krim, CSM Bukarest 8, Storhamar 3, Gloria és Podravka 2, Nykøbing 0 pont. B csoport: Esbjerg–Vipers 30:29, Budućnost–Ludwigsburg 25:36, Brest–Győr 34:35, Odense–Rapid 32:24. Az állás: Győr 9, Brest 8, Esbjerg és Odense 6, Ludwigsburg 4, Vipers és Rapid 3, Budućnost 1 pont.