2024. október 17., csütörtök
FÉRFI EURÓPA-LIGA

Tisztes székvárosi helytállás

A Vojvodina vendéglátóként ugyan négy góllal kikapott a Kiel együttesétől a férfi Európa-liga első csoportkörének második fordulójában, a székvárosi együttes játékára és harciasságára nem lehetett különösebb panasz Európa egyik legjobbja ellen. Boris Rojević tanítványai egy rövidebb periódust kivéve felvették a kesztyűt a sztárokkal teletűzdelt német alakulattal szemben, és alaposan megnehezítették a vendégek dolgát. Az első félidő derekáig fej fej mellett haladtak a csapatok, a végső győzelemre is esélyes Kiel végül a Vojvodina hibáit kihasználva lépett el, a szünetben 18:15-ös német vezetést mutatott az eredményjelző. A folytatásban a Kiel némileg felülkerekedett, hétgólos előnyüknél úgy tűnt, el is dőlt a találkozó, ám a Vojvodina 6:1-es sorozatot produkálva visszajött. A Kiel a kapusának lecserélésével létszámfölényes támadójátékkal próbálkozott, ami áttörő sikert nem hozott ugyan, de ahhoz elegendőnek bizonyult, hogy megnyerje a találkozót.

A meccs legeredményesebbje a Kielben kézilabdázó Imre Bence volt, a 22. születésnapját épp kedden ünneplő magyar válogatott szélső nyolc góllal járult hozzá csapata sikeréhez.

„Az volt a legfontosabb, hogy nagy nehezen megnyertük ezt a mérkőzést, de örülök, hogy én is hozzá tudtam tenni. Ez számomra azért is fontos, mert új közegbe kerültem, és szeretném megmutatni, hogy itt a helyem” – nyilatkozta az MTI-nek a magyar olimpikon, aki nyáron a Ferencvárostól igazolt a német élvonalba.

Hozzátette, hogy a második félidő derekán maga sem gondolt ilyen végjátékra. „Jó csapat ellen játszottunk, és Újvidéken régen volt ennyi ember a lelátókon. Jó hangulatot teremtettek, ami nekünk is nagyon jó volt, hiszen kifejezetten sportszerűek voltak” – mondta Imre. A Vojvodina ugyan telt házas meccset harangozott be, ennek ellenére nagyjából félig megtelt lelátó fogadta a csapatokat, ám a hazai szurkolótábor így is fergeteges hangulatot teremtett a SPENS-en.

A Tatabánya a második mérkőzését is megnyerte a második számú sorozatban, ezúttal a Sesvete együttesét győzte le. Az első csoportkörből az első két helyezett jut tovább.

Magyar, illetve szerb vonatkozású eredmények, 2. forduló, E csoport: Vojvodina–Kiel 28:32, Torrelavega–Nexe 32:32. Az állás: Kiel 4, Vojvodina 2, Nexe és Torrelavega 1 pont. G csoport: Sesvete–Tatabánya 27:31, Karvina–Flensburg 31:41. Az állás: Flensburg és Tatabánya 4, Karvina és Sesvete 0 pont.