2024. október 19., szombat
FÉRFI BL

Sereghajtó okozta kellemetlenségek

A Veszprém házigazdaként csupán két góllal győzte le a sereghajtó Fredericia együttesét a férfi Bajnokok Ligája A csoportjának csütörtöki fordulójában. A dánok jobban kezdték a találkozót, hatékony védekezésüknek köszönhetően megakadályozták a Veszprém gyors játékát. Hamar állandósult a vendégvezetés, ráadásul a bakonyi alakulat mintegy negyedórát követően elveszítette balátlövőjét, az egyiptomi Jehia el-Dera súlyosnak látszó térdsérülést szenvedett. Ezt követően a klubvilágbajnok rendezte sorait, elsősorban Mike Ulrich Jensen kapusteljesítményére alapozva 5:1-es sorozattal fordított. Megnyugtató előnyt aztán a félidőre kézilabdázott össze a vendéglátó, 16:12-es állás mellett várhatta a folytatást.

A térfélcserét követően a Fredericia a létszámfölényes támadást erőltette, ezzel azonban nem sokra ment, átellenben Nedim Remili vezérletével mindig érkezett válasz a magyar bajnoktól. A dán reményeket egy ideig a cserekapusuk, Sebastian Leth Frandsen tartotta életben, a meccs kétharmadánál viszont ő sem akadályozhatta meg a veszprémi túlerőt, a hazaiak már 26:19-re is vezettek, a találkozó eldőlni látszott. A megnyugtató előny tudatában a házigazda talán túlságosan is kiengedett, a dánok ezt kihasználva visszazárkóztak, és izgalmassá tették a végjátékot. A hazai győzelem csak tíz másodperccel a vége előtt, Agustín Casado találatával vált biztossá.

A csoportkör jövő heti folytatásában a Veszprém a Pelister otthonában lép pályára, a Szeged pedig a Kolstad csapatát fogadja.
Vonatkozó hír, hogy a korábban a Veszprémtől viharos körülmények között távozó Aron Pálmarsson visszatér a csapathoz. A handball-planet.com szakportál értesülései szerint az izlandi irányító szerződése egyelőre a szezon végéig szól majd. Csütörtökön további magyar vonatkozású sajtóértesülések is napvilágot láttak, egyrészt a Hamburg jobbátlövője, Ilić Zoran iránt a Veszprémen kívül a Wisła Płock, valamint a francia Montpellier is érdeklődik, másrészt a Szeged jövő nyáron leigazolja az Aalborg norvég válogatott balszélsőjét, Sebastian Bartholdot.

Eredmények, 5. forduló, A csoport: Veszprém–Fredericia 34:32, Sporting–Füchse Berlin 35:33, PSG–Dinamo (B) 35:32, Wisła Płock–Pelister 26:18. Az állás: Sporting 9, Veszprém és PSG 8, Füchse Berlin és Dinamo (B) 6, Wisła Płock 2, Pelister 1, Fredericia 0 pont. B csoport: Kolstad–Kielce 32:33. Az állás: Barcelona 10, Nantes, Szeged és Kielce 6, Aalborg 5, Magdeburg 3, Zagreb és Kolstad 2 pont.

 

80 éves a Magyar Szó, Magyar Szó Online kiadás

Nyitókép: Nedim Remili (jobbról) 13 kísérletből 9 gólt szerzet (Fotó: MTI)