2024. október 26., szombat
NŐI BL

Egy bravúr, egy betli

Felemás mérleggel zárták a magyar csapatok a női Bajnokok Ligája hétvégi fordulóját. A Ferencváros és a Győr egyaránt rangadót vívott szombaton – a budapestiek a maguk javára fordították a hazai pálya előnyét, a kisalföldiek ugyanakkor beleszaladtak egy csúnya zakóba.

A Fradi a meccset szintén 8 ponttal váró Krim együttesét fogadta, az első játékrész során a házigazdák többször is elléptek hárommal, a szünetre állandósították a többgólos vezetést, végül 16:14-es hazai előny mellett várták a folytatást. A pihenőt követően a szlovén gárda kezdett jobban, egyenlített, majd felváltva estek a gólok. Mindkét együttes hatékonyan védekezett, nehéz volt áttörni a falakon.

Emily Bölk és Ana Gros külön gólpárbajt vívott, a kulcsmomentumot azonban nem egy találat, hanem Laura Glauser védése jelentette egy perccel az utolsó dudaszó előtt – ekkor vált biztossá az újabb Fradi-siker.

„Nagyon magas színvonalú mérkőzés volt, a nagyszerű hangulat ezúttal is motivációt és erőt adott a csapatnak. A harmadik meccset játszottuk egy hét alatt. Érzésem szerint kis lépésekben haladunk a megfelelő irányba” – mondta a meccs után Allan Heine, a Ferencváros vezetőedzője.

A Győr ezzel szemben mindvégig futott az eredmény után, az Odense a játék minden elemében jobbnak bizonyult. Igaz, Per Johansson együttese többször egyenlített, a második félidőre azonban elfogyott, és a hajrában már alárendelt szerepet játszott a dánokkal szemben.

„Tudtuk, hogy erős, gyors kézilabdát játszik az Odense, jó és technikás játékosok alkotják a keretét. Az első félidő eleje részünkről jó volt, támadásban nem volt annyi hibánk, mint védekezésben, vagyis nem voltak jelei annak, ami később történt. Gyorsabb játékot kellett alkalmaznunk, de a védekezés hibái megfertőzték a támadójátékunkat is, és mélypontra kerültünk. Nem elfogadható, hogy ennyi jó játékos egyszerre, egy időben így teljesítsen Győrben” – mondta a találkozót követően Johansson.

A női BL három hét múlva folytatódik, a Ferencváros a CSM vendégeként lép pályára, míg a Győr az ugyancsak bukaresti Rapidot fogadja.

Eredmények, 6. forduló, A csoport: FTC–Krim 28:26, Podravka–Nykøbing 27:27, Storhamar–Gloria 25:23, CSM Bukarest–Metz 31:32. Az állás: Metz 11, Ferencváros 10, Krim és CSM Bukarest 8, Storhamar 5, Podravka 3, Gloria 2, Nykøbing 1 pont. B csoport: Rapid–Brest 31:34, Vipers–Budućnost 32:23, Győr–Odense 28:35, Ludwigsburg–Esbjerg 31:36. Az állás: Brest 10, Győr 9, Esbjerg és Odense 8, Vipers 5, Ludwigsburg 4, Rapid 3, Budućnost 1 pont.

 

80 éves a Magyar Szó, Magyar Szó Online kiadás

Nyitókép: A Ferencváros ötödik győzelmét aratta a BL idei kiírásában (Fotó: MTI)