2024. október 28., hétfő
FÉRFI BL

Nyert a Veszprém, otthon botlott a Szeged

A Veszprém hétgólos győzelemmel folytatta szereplését a férfi Bajnokok Ligája idei kiírásában, a bakonyi alakulat vendégként söpörte le az északmacedón Peliszter együttesét. A hazaiaknál a bajnokságban elszenvedett újabb vereséget követően kedden edzőváltás történt, de új trénerük sem rukkolt elő kellően hatékony stratégiával a Veszprémmel szemben. A magyar gárda az első pillanattól diktálta az iramot, időnként közelebb engedte ugyan a Pelisztert, ám két találatnál kevesebbre így sem csökkent a vendégvezetés, a második félidőnek 12:17 mellett vágtak neki a felek.

A vendégcsapat a folytatásban is hatékonyan védekezett, elöl Ludovic Fabregas és Luka Cindrić vállalta a gólvágó szerepét. A meccs kétharmadánál a Veszprém visszavett a tempóból, nagyarányú győzelme így sem forgott veszélyben. A bakonyiak szerdán a lengyel bajnok Wisła Płock otthonában lépnek majd pályára.

A Szeged ezzel szemben biztosan nem teszi ki a kirakatba a csütörtöki esti teljesítményét, a Tisza-partiak hazai pályán kaptak ki az eddig a tabella végén kullogó Kolstadtól. A vendéglátó remekül, 3:0-s sorozattal nyitotta a találkozót, a norvégok vezetőedzője már az 5. percben időt kért. Christian Berge jól nyúlt bele a meccs korai szakaszába, tanítványai ezt követően elkapták a fonalat, két perc alatt egyenlítettek. Mindkét oldalon sok hibával játszottak a felek, az újabb biztató szegedi periódust ismét egy mély hullámvölgy váltotta, így a félidőben 11:10-re a vendégek vezettek. A második félidőt a norvégok ott folytatták, ahol az elsőt abbahagyták, néhány perc alatt elhúztak. A csereként beálló Mikler Roland védései egy ideig még életben tartották a szegedi reményeket, ám a Kolstad az utolsó tíz percre eldöntötte a meccset.

„Igazán aggódom, mert az utóbbi másfél hétben voltak, vannak problémáink. Ezen el kell gondolkodni, ez aggodalomra ad okot. A védekezésünk nem volt fantasztikus, de hellyel-közzel rendben van, a lényeges hiba inkább a támadásainkban keresendő. Nagyon jól védett a kapusuk, rengeteg helyzetet kihagytunk, elsősorban a szélekről. A lényeg az, hogy együtt vagyunk ebben benne, együtt kell megoldanunk a kialakult helyzetet, együtt kell elemezni a legutóbbi két meccs teljesítményét, és le kell vonnunk a tanulságokat” – mondta a meccset követően Michael Apelgren, a Szeged vezetőedzője. Csapata legközelebb a Kielcét fogadja.

Eredmények, 6. forduló, A csoport: Dinamo (B)–Sporting 33:29, Fredericia–Wisła Płock 28:25, Füchse–PSG 38:40, Peliszter–Veszprém 23:30. Az állás: Veszprém és PSG 10, Sporting 9, Dinamo (B) 8, Füchse 6, Wisła Płock és Fredericia 2, Peliszter 1 pont. B csoport: Nantes–Zagreb 32:29, Kielce–Aalborg 28:35, Szeged–Kolstad 27:29, Barcelona–Magdeburg 32:26. Az állás: Barcelona 12, Nantes 8, Aalborg 7, Szeged és Kielce 6, Kolstad 4, Magdeburg 3, Zagreb 2 pont.

MAGYAR GYŐZELEM FRANCIAORSZÁGBAN
A magyar női válogatott 30:27-re legyőzte Franciaországot a Toulonban rendezett felkészülési mérkőzésen. A két együttes legutóbb a párizsi olimpia csoportkörének első fordulójában találkozott, akkor 31:28-as hazai sikerrel zárult a mérkőzés, ezúttal viszont végig a vendégek diktálták az iramot, a félidőben 15:12-re vezettek, és előnyüket a lefújásig meg is tartották. A hölgyek az év végi, részben magyar rendezésű Európa-bajnokságra készülnek, a szerb válogatott ezen összetartás keretében nem játszik hivatalos edzőmeccset.

 

80 éves a Magyar Szó, Magyar Szó Online kiadás

Nyitókép: A Szeged sorozatban harmadik meccsét veszítette el az utóbbi egy hétben (Fotó: MTI)