2024. szeptember 5., csütörtök

Bronzérmes magyar lányok

Szép sikert ért el a magyar válogatott a Csehországban megtartott U17-es női vb-n. A zárónapon a magyar csapat 15 pontos hátrányból győzte le a vendéglátók válogatottját, és bronzérmet nyert. Két magyar lány, Dobei Debora és Kiss Virág is helyet kapott a vb eszményi ötösében. A döntőben az USA csak nehezen győzte le Spanyolországot, és zsinórban harmadik titulusát szerezte. A döntő legjobbja a 40 pontos spanyol Angela Salvadores volt.

Kréta szigetén ma kezdődik az U20-as Eb. Szerbia válogatottja a B csoportban ma Szlovéniával találkozik, a csoportban van még Spanyolország, Svédország és Németország. Magyarország az első fordulóban szabad, a másodikban Nagy-Britanniával játszik, majd Görögország, Litvánia és Lettország következnek. A címet Olaszország védi, Szerbia tavaly 13. volt, Magyarország pedig a B Eb-ről jutott fel.

U17-es női vb, Plzeň, a 7. helyért: Ausztrália–Kanada 69:39, az 5. helyért: Japán–Franciaország 65:60, a 3. helyért: Magyarország–Csehország 67:61, döntő: USA–Spanyolország 77:75.