2024. szeptember 3., kedd
BIRKÓZÁS

Szombaton rangadó, egy hét múlva emlékverseny

Tegnap a Spartacus Birkózóklub sajtótájékoztatót tartott, amelyen a klub elnöke, az olimpiai bajnok Davor Štefanek, Sreten Damjanović vezetőedző, Veljko Pavićević sportigazgató és Vujadin Bosnić, az együttes csapatkapitánya beszámolt a hétvégi, Proleter elleni bajnoki mérkőzéssel kapcsolatos elvárásokról, valamint a jövő hétvégén sorra kerülő Stipan Dora nemzetközi emlékversenyről.

Davor Štefanek klubelnök elmondta, hogy a nagybecskerekiek ellen mindannyian a maximumot szeretnék nyújtani, megfelelő taktikával készülnek az országos bajnokcsapat ellen, habár kissé tartalékos összeállításban lépnek szőnyegre, hiszen sérülés miatt Aleksandar Maksimović és Dejan Franjković sem állhat Damjanović edző rendelkezésére.

Vujadin Bosnić csapatkapitány a szombati rangadóval kapcsolatban megjegyezte, hogy jó eredményben reménykednek, és a mérkőzés felmérő is számukra, hogy valójában hol is tartanak, milyen állapotban vannak. Természetesen a bajnoki találkozó is fontos, a legfontosabb azonban a rájátszás, ahol ha minden a tervek szerint alakul, újra összemérik erejüket a nagybecskerekiekkel.

Stipan Dora sokáig a klub pioníriskolájának edzőjeként tevékenykedett, több olyan birkózót is edzett, aki ma már a felnőttcsapat tagjává vált. Az 1960-as római olimpián a 4. helyen végzett, tíz éven át a válogatott alapembere volt, ez idő alatt minden világbajnokságon részt vett, s az 5–8. helyek egyikét szerezte meg.

Sreten Damjanović és Veljko Pavićević elmondták, hogy a nemzetközi emlékversenyt pionír és serdülő korosztályban tartják, amelyen a hazai klubok mellett négy magyarországi, két-két bosznia-hercegovinai és romániai vesz részt, a szlovákiai csapatok viszont a napokban jelezték, hogy nem tudnak elutazni Szabadkára.

A szombati Spartacus–Proleter bajnoki mérkőzés 21 órakor kezdődik a sétaerdei sportcsarnokban, a Stipan Dora nemzetközi emlékversenyt pedig jövő szombaton, október 29-én délelőtt 10 órától tartják ugyancsak a sétaerdei sportcsarnokban. Mindkét eseményre a belépés díjtalan.