2024. október 5., szombat
BIRKÓZÁS – JUNIOR-EB, ÚJVIDÉK

Milica Sekulović is felállt a dobogóra!

Ismét jó hírek Újvidékről: a juniorbirkózó-Európa-bajnokság női mezőnyében is született szerbiai érem, mivel az 55 kg-os súlycsoportban Milica Sekulović, a C. zvezda tagja fergeteges birkózással 20:8-as technikai tussal legyőzte az ukrán Nemist, és bronzérmes lett! Ez eddig az U17-es és U20-as Eb-n Szerbia harmadik érme.

Mint ahogy azt pénteken jeleztük, a kivételesen nehéz sorsolás azt eredményezte, hogy négy szerbiai lány is a vigaszágra került. Jana Petrović (57 kg) 2:1-re nyert a szlovákiai Gorcs Lara ellen, így a bronzéremért a magyar Terék Gerdával küzdhetett meg. Maša Perović (65 kg) 9:0-ra veszített az olasz Contrafatto ellen, Újhelyi Evelin (72 kg) pedig 8:3-ra kapott ki a magyar Osváth-Nagy Noémitól. Ne feledjük, hogy Evelin tavaly még a serdülőknél szerzett bronzérmet, az ő ideje így csak majd a következő években jön el ebben a korosztályban… Legjobban egyébként Lena Ećimović (53 kg) járt, mert a vigaszági meccset feladta ellene a török Çayır, így a pénteki bronzmeccsen a magyar Kapuvári Liliánával küzdhetett meg.

A magyar lányok közül Nyikos Veronika bronzérmet nyert a 76 kilogrammos súlycsoportban. A kétszeres korosztályos kontinenselső a lengyel Cuber ellen magabiztosan, technikai tussal győzött.

Pénteken a tavaly U20-as világ- és Európa-bajnok Elekes Enikő (65 kg) döntőzött a török Akkus ellen.

Európa-bajnokok, nők, 50 kg: Aida Kerimova (ukrán). 55 kg: Tuba Demir (török), … 3. Milica Sekulović (szerb). 59 kg: Ruzanna Mammadova (azeri), … 5. Borsos Viktória (magyar). 68 kg: Alina Sevcsenko (orosz). 76 kg: Emira Yasin (török), … 3. Nyikos Veronika (magyar).