2024. július 30., kedd
EURÓPA-LIGA

Fókuszban az edzők

Továbbra is tagadja az őt és az Arsenalt összekötő pletykákat – vagy legalábbis nem árul el semmi konkrétumot az ügyben – Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője. Az utóbbi héten a labdarúgó-szaksajtó szinte többet foglalkozott ezzel a kérdéssel, mint az – épp ezen ügy miatt pikáns – Atlético–Arsenal Európa-liga-elődöntővel. „Egyetlen, Arsenalt képviselő emberrel sem tárgyaltam. Wengerről elsősorban az őt megillető tisztelet jut az eszembe” – fogalmazott szokásos szűkszavú, titokzatos módján Simeone.

A szezon végén búcsúzó Arsène Wenger vezette Ágyúsoknak kőkemény dolguk lesz a Metropolitanóban, hogy egyáltalán gólhelyzetig jussanak Jan Oblak és védelme ellen. Emlékeztetőül, az Emiratesben Alexandre Lacazette fejese révén előnyhöz jutott az Arsenal, ám az egész találkozón emberhátrányban védekező Atleti élni tudott kevés kontrájának egyikével – Antoine Griezmann londoni gólja akár a döntőbe jutást jelentheti ma este.

A spanyolok idegeit birizgálja egy fontos körülmény: az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) minapi határozata értelmében Simeone tréner a visszavágón sem lehet a kispadon – Turpin bíró az első meccsen kiállította, amikor rákiabált Vrsaljko pirosa miatt, s az UEFA ezek szerint nem felejt.