2024. július 29., hétfő
NŐI LABDARÚGÁS – BARÁTSÁG KUPA

Pozitív délvidéki mérleg

Pljevljában a hétvégén ötödik alkalommal rendezték meg a Barátság kupa elnevezésű női teremtornát, melyen ezúttal is képviseltette magát az egész exjugoszláv térség. Az idén a montenegrói vetélkedésen részt vett a szerb I. ligában szereplő magyarkanizsai klub is, amely a felnőttek mezőnyében egy szlovén és egy macedón csapat társaságában a 4. csoportba kapott besorolást.

Vajda Fángyó tanítványai számára jól kezdődött a torna, a kék-fehérek ugyanis a csoport szombati nyitómeccsén Knežević Milana és Vass Noémi találataival 2:1 arányban legyőzték a címvédő ZNK Radomljét, a szlovén élvonal jelenlegi 6. helyezettjét. A délvidéki együttes jó másfél órával később Vass két góljával a macedón I. liga dobogósát, a strumicai Tiverija csapatát is legyűrte, így a lányok csoportelsőként jutottak be a vasárnap délelőtti negyeddöntőbe, ahol ellenfelük a házigazda Breznica gárdája volt. A nagypályás montenegrói bajnok ellen a Tisza-parti együttes megpróbált ugyan mindent, ám a vége így is 3:0-s vereség lett, így Balázs Bettináék számára be is fejeződött a verseny, melyen az idén mintegy 300 női labdarúgó vett részt.

A pljevljai tornát a szerb I. liga őszi bajnoka, a Zemun gárdája nyerte meg, a zöld-kékek a döntőben a ljubljanai Olimpiját verték 1:0-ra. A serdülőcsapatok mezőnyében a hazai együttes lett a győztes, a Breznica csapata a fináléban a büntetők jobb értékesítésével múlta felül a Sarajevo 2000 lányait.