2024. július 29., hétfő
EURÓPA-LIGA

Fel van adva a lecke!

Ahogy az gyakran megesik, egy-egy focitorna csoportkörének végéhez érkezve elővesszük a számológépeket, hiszen nem ritka, hogy az utolsó meccs után több csapat szeretne tovább jutni, mint amennyi helyet a torna szabályzata előír. Ha még hozzávesszük, hogy nem csak egy mérkőzésen múlik a dolog – máris kész a többismeretlenes egyenlet.

Ilyen helyzetbe került most a Vidi is, amely a magyar csapatok közül az utóbbi évek legszebb európai menetelését mutatja. Marko Nikolić gárdája az L csoport zárófordulójában a teljes torna egyik favoritját, a maximális teljesítménnyel csoportelső Chelsea-t látja vendégül a budapesti Groupama Arénában (18.55). A hat egységgel álló székesfehérváriaknak mindenképp pontot kell szerezniük az angol gigász ellen, hiszen az ugyancsak 6 pontos BATE jelen állás szerint előnyt élvez – nem csoda, hiszen a fehéroroszok összes pontjukat a magyarok ellen szerezték.

A másik meccsen a hárompontos PAOK a BATE-t fogadja, s ennek a csatának a kimenetele talán a budapestiénél is fontosabb. Ha a BATE nem kap ki, és legalább annyi pontot szerez, mint a Vidi a Chelsea ellen, biztos továbbjutó. A nap végére azonban könnyen lehet, hogy utolsóból lesz az „első”, ehhez csak az kell, hogy a görögök diadalmaskodjanak (amit Boriszovban már megtettek, 4:1), míg Magyarországon a Chelsea a számára már tét nélküli meccsen is érvényesítse a papírformát. Ebben az esetben ugyanis a tökéletes körbeverést bemutató PAOK, Vidi és BATE hármasa egyaránt 6-6 ponttal állna, és a három csapatból álló minitabellán a görögöknek lenne a legjobb gólarányuk…