2024. július 29., hétfő
MAGYAR LABDARÚGÁS

Bödét eltiltotta klubja a csúcsrangadóról

A Fradi-csatár hevesen reagált a lecserélésére, nem játszhat a Vidi ellen

Képzeljék el, hogy a listavezető Liverpool szoros meccsen egygólos győzelmet arat a Premier League egyik középcsapata felett az Anfielden, de Jürgen Klopp a hajrában úgy dönt, lecseréli Sadio Manét, aki dühösen levonul, közben maga elé mormolva elküldi melegebb égtájra menedzserét, és a földhöz vágja a kabátját. Valószínűleg pénzbüntetést kap, az edző kicsit elbeszélget vele, és minden megy tovább.

Bár a hasonlat kicsit sántít – elsősorban a pénz- és tudásbeli különbségek miatt –, de kicsiben valami hasonló dráma játszódik le most az Üllői úton. A bajnokságban nyolcpontos előnnyel az élen álló Ferencváros a múlt hétvégén a Mezőkövesdet fogadta, és nagy nehézségek árán győzte csak le 3:2-re. A mérkőzés 61. percében Szerhij Rebrov úgy döntött, Böde Dánielt lecserélni, mire a válogatott csatár bosszúsan lejött, és a kispadra leülve maga elé csapta a kabátját. Kedden érkezett a hír, hogy a Fradinál ez kiverte a biztosítékot, volt néhány nap, hogy szájról olvasással megnézzék, mi is a csatár véleménye edzőjéről, és egy hétre eltiltották. Igaz, ezt a klub sehogyan sem közölte a saját honlapján.

A hétvégi viselkedése miatt Szergej Rebrov vezetőedző erre a hétre felmentette Böde Dánielt az edzések látogatása alól. A büntetése azonban csak a Vidi elleni mérkőzésig érvényes, a januári felkészülést már együtt kezdheti meg a csapattal” – nyilatkozta Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója az Origónak.

A döntés amiatt is érdekes, mert a Vidi elleni csúcsrangadó akár a bajnoki cím szempontjából is döntő jelentőségű lehet, nem mindegy, hogy öt-, nyolc- vagy tizenegy pontos előnnyel megy telelni a listavezető. A fehérváriak nagyon kemény sorozatban vannak, a hétvégén meglepetésre 2:0-ra kikaptak Újpesten, ma este a Chelsea ellen játszanak Európa-liga-csoportmérkőzést, amely akár a továbbjutásról is dönthet, vasárnap pedig az új stadionban a Fradit fogadják. „Tudtuk, mire számítsunk az Újpesttől, de az történt a pályán, amit ők szerettek volna megvalósítani. Két fontos meccs van még hátra. Csütörtökön még megpróbálunk csodát tenni, én hiszek a csapatban, és ott vagyok mögöttük, ahogyan eddig is, utána pedig koncentrálunk a Ferencváros elleni rangadóra” – mondta Marko Nikolić, a Vidi edzője.

A Puskás Akadémia jelenleg a 9. helyen áll, és a múlt héten – öt egymást követő hazai győzelem után – nem tudott nyerni a Pancho Arénában, csupán az utolsó pillanatban mentett pontot a Paks ellen. Az 1:1-es döntetlennel véget érő mérkőzés után a felcsúti klub közleményt jelentetett meg, amelyben közölte, megválik Benczés Miklós edzőtől. „A Puskás Akadémia FC vezetősége a Paks elleni mérkőzést követően felmentette vezetőedzői pozíciójából Benczés Miklóst. Az esztendő utolsó mérkőzésén a Mezőkövesd ellen Komjáti András klubigazgató irányítja a csapatot, a vezetőség hamarosan megkezdi a tárgyalásokat a lehetséges utóddal” – írta a klub.

A Kisvárda már két forduló óta veretlen, legutóbb Diósgyőrből távozott egy ponttal, szombaton a 27 pontos, 4. helyezett MTK-t fogadja. Ugyancsak 27 pontja van az Újpestnek és a Debrecennek is, előbbi a Honvéd, utóbbi a Haladás vendégeként lép pályára, míg az öt meccs óta nyeretlen Paks a négy forduló óta veretlen Diósgyőrt fogadja.

A 18. forduló programja

December 15., szombat: Puskás Akadémia–Mezőkövesd (17 óra), Kisvárda–MTK (17 óra), Paks–Diósgyőr (17 óra), Haladás–Debrecen (17 óra), Honvéd–Újpest (19.30).

December 16. vasárnap: Vidi–Ferencváros (20.15).