2024. augusztus 2., péntek
Labdarúgás – magyar válogatott

Bogdán nem lesz ott az Eb-n

Bernd Storck, a magyar válogatott német szövetségi kapitánya csütörtökön 30 fős Eb-keretet hirdetett, majd pénteken kijelentette, hogy ebből a keretből kerül ki az a 23 futballista, aki ott lehet Magyarország színeiben a nyári kontinenstornán. „Egy biztos, az Európa-bajnoki szűk keretet ebből a harminc labdarúgóból állítom össze. A döntésem végleges” – nyilatkozta Storck a Nemzeti Sportnak. Ez azt jelenti, hogy akinek a neve ezen a listán nem szerepel, az nem utazhat Franciaországba. Elég valószínű tehát, hogy a tornán nem lesz ott többek között a Liverpool hálóőre, Bogdán Ádám sem, de Mervó Bence, Kalmár Zsolt, Predrag Bošnjak, Balogh Norbert és Varga Roland is csak otthonról követheti a magyar válogatott meccseit. Bogdán hivatalos Facebook-oldalán röviden reagált a hírre: „Gondolom, már többen értesültetek arról, hogy nem leszek ott az Európa-bajnokságon. Mondanom sem kell, hogy nagyon csalódott vagyok, de természetesen drukkolok a csapatnak Franciaországban!”

A 30-as keretben négy kapus, tizenegy védő, hat középpályás és kilenc támadó található, jó néhány ifjúsági válogatott nevét is tartalmazza a lista, Bese Barnabás, Kocsis Gergő, Vida Máté, Sallai Roland és Lencse László is reménykedhet benne még, hogy ott lehet majd a június 10-e és július 10-e között megrendezésre kerülő Eb-n, amelyen Magyarország Ausztria, Izland és Portugália társaságában az F csoportban szerepel. A meghirdetett keret május nyolcadikától közel két héten át tartó ausztriai edzőtáborozásra megy, amely a közvetlen Eb-felkészülés első jelentős állomása lesz. @sz = tar

A magyar labdarúgó-válogatott kerete:
Kapusok: Király Gábor (Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (Leipzig), Megyeri Balázs (Getafe), védők: Fiola Attila (Puskás Akadémia), Lovrencsics Gergő (Lech Poznań), Bese Barnabás (MTK Budapest), Guzmics Richárd (Wisła Kraków), Juhász Roland (Videoton), Kocsis Gergő (Puskás Akadémia), Lang Ádám (Videoton), Pintér Ádám (Ferencváros), Korcsmár Zsolt (Vasas), Kádár Tamás (Lech Poznań), Korhut Mihály (DVSC), középpályások: Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Nagy Ádám (Ferencváros), Vida Máté (Vasas), Kleinheisler László (Werder Bremen), Sallai Roland (Puskás Akadémia), támadók: Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Stieber Zoltán (Nürnberg), Gyurcsó Ádám (Pogoń Szczecin), Szalai Ádám (Hannover), Németh Krisztián (Al-Gharafa), Nemanja Nikolić (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Böde Dániel (Ferencváros), Lencse László (Újpest).