2024. augusztus 7., szerda
SZABADKA

Két elefántcsontparti a Spartacusban

A Spartacus Női Labdarúgóklub a napokban bemutatta két legújabb szerzeményét: az elefántcsontparti Estelle Marie Josée Nahit és Nrehy Tia Viho Inest. Mindketten állandó tagjai hazájuk válogatottjának, és a tavalyi Afrikai Nemzetek Kupáján a 4. helyet szerezték meg. A csatárposzton játszó Nahi az ötszörös elefántcsontparti bajnok L’Omness de Dabou együttesétől érkezett Szabadkára, s az Eszék elleni barátságos mérkőzésen két alkalommal is bevette a horvát csapat kapuját. Ines az ezüstérmes AS Juventus de Yopougon csapatából szerződött a Spartacushoz, s habár elsősorban összekötőt játszik, támadóként is bevethető. Az Afrikai Nemzetek Kupáján 4 gólt lőtt, és szabadkai debütálása alkalmával is góllal mutatkozott be. Az együttes a napokban Kolozsvárra utazik, ahol 8. és 13. között rendezik meg a Bajnokok Ligája egyik selejtezőcsoportjának mérkőzéseit.

* * *

A Spartacus Labdarúgóklubban sajtótájékoztatót tartottak, melyen először a klub vezetősége gratulált Milan Vojvodićnak, aki a szerbiai U19-es válogatottal Európa-bajnoki címet szerzett a litvániai Európa-bajnokságon. Az alkalmi ünnepség keretében Dragan Simović, a klub elnöke ajándékot adott át Vojvodićnak, és sok sikert kívánt neki további pályafutásához.

– Az Európa-bajnoki címmel nagy sikert könyvelhet el a Spartacus Labdarúgóklub is. Számunkra óriási megtiszteltetés, hogy Aleksić, Mirić, Despotović és Kovačević mellett, akik közül utóbbi három a nyáron máshova szerződött, Vojvodić személyében még egy válogatott játékosunk van. Itt van még Luka Sili, aki az U17-es válogatottal a hétvégén egy erős magyarországi tornát nyert meg. Remélem, hogy a gyakorlat tovább folytatódik, miszerint klubunk tagjai folyamatosan magukra ölthetik a címeres mezt. Az OFK Beogradból és a Radból is sok fiatal játékos kerül a válogatottba, nekünk is ezt az utat kell követnünk. Épp ezért hoztuk ide Predrag Rogant, aki az ifjúsági iskolánkkal és a Palics csapatával foglalkozik – mondta Simović.

Vojvodić megköszönte a gratulációkat, majd így folytatta: – Három napja tértünk vissza Litvániából, most az összegzés van folyamatban. Boldog vagyok, hogy Európa-bajnokok lettünk. Az Eb előtt a legjobb négy közé jutást tűztük ki célul, de a csoportmeccsek veretlen befejezése után láttuk, hogy akár még messzebb is juthatunk. A csapatban kitűnő hangulat uralkodott, a szövetségi kapitány és a játékosok között kiváló a kapcsolat, s ez is segített a szerbiai labdarúgás legnagyobb sikerének elérésében – mondta az újdonsült Európa-bajnok.

Ezt követően Dragan Simović bemutatta a Spartacus hét új szerzeményét.

– Elégedett vagyok a mögöttünk lévő időszakkal, itt elsősorban az idény befejezésétől a mai napig terjedő szakaszra gondolok. Pénzügyi téren voltak problémáink, de mivel az átigazolási időszakban jól végeztük a munkánkat – a három nyélbe ütött transzferrel kapcsolatban Dragan Džimovićnak mondok köszönetet –, nyugodtan vághatunk neki az idénynek. Csak emlékeztetőül elmondanám, hogy Đorđe Despotović a Lokerenhez, Aleksandar Kovačević a Crvena zvezdához, Goran Adamović pedig a Rózsahegy csapatához szerződött. Az együttes jelentős változáson ment át az elmúlt idényhez képest. A három említett játékos mellett a klubot elhagyta még néhány futballista: Vidak Bratićnak lejárt a szerződése, Nemanja Čović máshol próbál szerencsét, harmadik számú kapusunk, Nikola Stijaković szintén elhagy minket, Slobodan Novaković pedig sajnos súlyosabban megsérült. Ezen okok miatt az átigazolási időszakban több új játékost kellett hoznunk, ami nem jellemző ránk. Úgy gondolom, hogy jó munkát végeztünk, a bajnokságnak erősebb csapattal vágunk neki, nyugodtabbak vagyunk, jobb a munkamorál is, és szép ősz elé nézünk – mondta Simović.

A Spartacus új szerzeményei a kapus Milan Jovanić (aki korábban már védett a Spartacusban, most Lengyelországból tér haza), Stefan Milošević (Partizan), Miloš Džugurdić (Teleoptik), Vladimir Kovačević (Vojvodina), Nemanja Milić (OFK Beograd-nevelés, de az utolsó pár hónapban a megszűnt kúlai Hajdukban volt), Ilija Radović (nikšići Čelik), Marko Vidović (Eger), Veseljko Trivunović (OFK Beograd), Stefan Cicmil (niši Radnički) és a szintén hálóőr Budimir Janošević (Teleoptik).

Branimir Aleksić még a Spartacusnál készül, újabb érdeklődők jelentkeztek, és a klub vezetői szerint hamarosan végbemegy az átigazolás is. A Spartacus az első fordulóban szombaton Užicére, a Sloboda csapatához utazik.