2024. augusztus 7., szerda
ADORJÁN

A ligában maradás a cél

A fennállásának 815. évfordulóját ünneplő Adorján, a Tisza menti kis falu labdarúgásának az idén is folytatódott a sikersorozata. A Tisza Labdarúgóklub, amely tavaly ünnepelte 60 éves fennállását, ismét megnyerte a Szabadkai Ligát, s így feljutott a Vajdasági Liga keleti csoportjába. A klub ezzel megismételte tíz évvel ezelőtti sikerét, amikor szintén a legjobbnak bizonyult a Szabadkai Körzeti Ligában, akkor azonban objektív okokból a klub nem vállalta a magasabb osztályban való szereplést. Ahogy tíz éve, most is a zentai Branislav Bulatović vezette az adorjániakat, és alapos munkával a rendelkezésére álló játékosokból kitűnő csapatot kovácsolt össze, és a rendkívül kiegyensúlyozott Szabadkai Ligában az adorjáni zöld-fehérek már két fordulóval a bajnokság vége előtt megszerezték a bajnoki címet.

A Tisza újabb sikere után a 2013/2014-es idényben első alkalommal vállalják a magasabb rangfokozatot. A nagy siker ellenére a szurkolók nagy meglepetésére az adorjániak vezetőedzője, Branislav Bulatović harmadszor is visszatért a második ligás Zentához. Az új bajnoki idényre való felkészülés július 15-én kezdődött az új vezetőedző, Zoran Milidrag irányításával. A nyári szünetben a játékoskeretben is történtek változások. A bajnoki csapatból távozott a veterán Velimir Kopunović, aki felhagyott az aktív játékkal. Bátor Alen, a kitűnő védőjátékos a szabadkai ligás Szabadka együttesében folytatja. A Tisza tehetséges fiataljai, Körmöci Ervin, Harmath Norbert, Bálint István, Blažević Alen, Bognár Dániel és Nagy Árpád a Tisza menti ligás Šampion együttesét erősítik majd Ormon.

Mivel az adorjániak szerint valószínűleg nagy a színvonalbeli különbség a Szabadkai és a Vajdasági Liga között, ezért igyekeztek megerősíteni a játékosállományt. A Tisza-parti csapathoz a következő játékosok érkeztek a nyár folyamán: Aleksandar Kopunović a bajmoki Radničkiből, Boris Maslovana a Topolya csapatából, Čedomir Žarković a dusanovói Hajdukból, Nikola Klečar a szabadkai Bácska 1901-ből, Goran Živković és Csernák Rudolf Csókáról, Újházi Norbert a Zentából, Tači A. az adai AFK-ból, Nagy Zoltán Magyarországról tért vissza.

Zoran Milidrag edző az őszi idényben az említetteken kívül még a következő játékosokra számíthat: Ivica Bošnjak, Öreg Tibor és Kocsis György (kapusok), Búza Attila, Karácsonyi Zsolt, Bagi Rafael, Tandari Zsolt, Ostrogonas Bojan, Lackó Zsolt, Velez Árpád, Miodrag Mandić, Dragan Trešnjić, Ljubomir Đukić, Dalibor Crkvenjakov, Mácsai Dávid és Mario Knežević.

A Tisza hetente több edzést tart, ám aránylag kevés felkészülési mérkőzést játszottak, így nem sok alkalom volt a csapat bejátszására, ami meg is látszik az eddigi teljesítményen.

Az adorjániak nem tervezik megnyerni a Vajdasági Ligát, inkább a ligában való maradás a cél, s mivel a jövő nyáron tartományi szinten átszervezik a ligarendszert, szeretnék biztosítani a státusukat a Vajdasági Liga bácskai csoportjában.

A Tisza-partiak felkészülési mérkőzéseiket főleg vidéken, magasabb rangfokozatban szereplők ellen játszották. Eredmények: Zenta–Tisza 3:1, Topolya–Tisza 4:1, Tompa SE–Tisza 2:0, Spartacus ZV II.–Tisza 2:0, Tisza–Tompa SE 3:0.

Az adorjáni és a környékbeli szurkolók nagy érdeklődéssel várják a Tisza-parti gárda bemutatkozását a Vajdasági Ligában. Az augusztus 18-ai nyitányon az adorjániak a Kikinda együttesét látják vendégül. A találkozó 17 órakor kezdődik a Tisza-parti pályán.