2024. augusztus 7., szerda
20. STEVAN VILOTIĆ – ĆELE EMLÉKTORNA

Erős lesz a mezőny

Észak- és Közép-Bácska több városában szeptember 4-étől 9-éig immár 20. alkalommal tartják meg a Stevan Vilotić – Ćele nemzetközi labdarúgó-emléktornát a 19 éven aluli játékosok részére. Az első tornára a gazdasági zárlat alatt, 1994 júliusában került sor, melyen a legjobb góllövőnek és játékosnak a Crvena zvezda és a milánói Inter későbbi játékosa, Dejan Stanković bizonyult, aki épp a napokban vonult vissza az aktív játéktól. Az eddigi 19 torna közül 17 nemzetközi jellegű volt, a legtöbb győzelmet pedig Jugoszlávia, majd későbbi nevén Szerbia és Montenegró válogatottja érte el (10), Szerbia négyszer, Olaszország háromszor, Magyarország, Izrael, Belgium és Törökország pedig egyszer-egyszer nyerte meg a tornát. Eddig 450 hazai és 1060 külföldi játékos lépett pályára a tornán, 134 mérkőzést játszottak összesen, melyeken 370 gól született.

A 20. emléktorna mezőnye rendkívül erősnek ígérkezik, hiszen, mint ismeretes, az U19-es Európa-bajnokságot Szerbia nyerte meg, mellettük itt lesz még, a torna fennállása óta először, a döntős Franciaország, az emléktorna tavalyi nyertese, az izraeli válogatott, a néhány évvel ezelőtti bajnok ukrán együttes, valamint a mindig kellemetlen belga és magyar válogatott. Az első napon, csütörtökön, szeptember 5-én a szerb válogatott Belgium ellen lép pályára (városi stadion, 17 óra), Izrael és Franciaország ugyanebben az időben a Bácska 1901 Zombori úti stadionjában mérkőznek meg. Pénteken Belgium–Ukrajna (Zenta, 17) és Izrael–Magyarország (Topolya, 17) a párosítás, a csoportmérkőzések utolsó fordulójára pedig szombaton kerül sor, amikor Szerbia Ukrajnával (Verbász, 17), Franciaország pedig Magyarországgal (Tavankút, 17) találkozik. A helyosztókat hétfőn tartják: az 5. helyért Topolyán 15.30-tól vívnak meg, a bronzmeccset a szabadkai városi stadionban 16 órától játsszák, a döntőt pedig 17 órától a Bácska 1901 stadionjában tartják.

ADA
Új vezetőséget választanak

Augusztus 30-án, pénteken 19 órától Adán, a községháza képviselői klubjában rendkívüli tisztújító közgyűlést tart az AFK, az adai labdarúgóklub tagsága. Az ülésen új klubvezetőséget, vagyis elnököt és elnökségi tagokat választ a tagság. Minden focikedvelő személyt várnak a közgyűlésre.