2024. augusztus 7., szerda
VB-SELEJTEZŐK – A CSOPORT

Pontosztozkodás szerb fölényben

Az A csoport egyik rangadóján a mérkőzés elején a hangosbemondó a fair playre hívta fel a figyelmet, s bár a közönség kifütyülte, a belgrádi összecsapás nyugodt hangulatban zajlott le. A felállításokban nem volt meglepetés, mindkét fél a lehető legerősebb csapattal lépett a pályára. Az első felhördülés akkor volt, amikor a 2. percben Marković betört a tizenegyesbe, elesett, de a játékvezető sípja néma maradt. Ugyanez a játékos volt a főszereplő a 6. perc végén is, amikor szögletből hozzá került a labda, de közvetlen közelről a kapufát találta el. A horvátok a további percekben is védekeztek, s a következő veszélyes helyzet a kapujuk előtt a 17. perc elején volt, amikor Tošić lövése centiméterekkel ment mellé. A szerbek végigtámadták a hátramaradt időszakot is, de komolyabban nem tudták veszélyeztetni az ellenfél kapuját. Fordulás után mezőnyharc folyt, de az 53. percben Srna jobb oldalról kiválóan indította Mandžukićot, aki nem hibázott. A szerbeket azonban ez nem törte meg, s a 66. percben Sulejmani beadását Mitrović befejelte! A 75. percben aztán tíz emberre maradt a házigazda, mert Matić megkapta a második sárgáját, de a horvátok is így jártak, mert Šimunić brutális belépője után mindjárt pirosat kapott. Ezek után már csak Mitrović fejese érdemel említést a 85. percben, s bár a szerbek jobbak voltak ezen a meccsen, a zsákmányon megosztozott a két csapat.

A mérkőzés jegyőzkönyve:

Belgrád: Szerbia–Horvátország 1:1 (0:0)

Marakana Stadion, 30 ezer néző, vezette: Felix Brych (Németország). Góllövők: Mitrović a 66. illetve Mandžukić az 53. percben.

Szerbia: Stojković, Ivanović, Kolarov, Nastasić, Subotić, Matić, Fejsa, Đuričić (Tadić), Tošić (Sulejmani), Marković (Petrović), Mitrović.

Horvátország: Pletikosa, Lovren, Šimunić, Ćorluka, Srna, Vukojević, Rakitić (Jelavić), Modrić, Mandžukić, Eduardo (Kovačić), Olić (Perišić).