2024. augusztus 7., szerda
NŐI LABDRAÚGÁS

Felkészülten a Rosszijanka ellen

A Spartacus női labdarúgói hatalmas elszántsággal készülnek az orosz Rosszijanka elleni Bajnokok Ligája mérkőzésre. Az európai kupákban egyedül állva maradt szerbiai klub a Bajnokok Ligája legjobb 32 csapata között szerdán 15 órától látja vendégül a Moszkva melletti együttest. Az UEFA ranglistájának 5. helyén álló orosz csapat tapasztalt együttesnek számít, kitűnő játékosokkal, általában 4-4-3-as felállásban lépnek pályára, s kimondottan támadófutballt szorgalmaznak. A tavalyi idényhez képest gyengébbnek tűnnek, jelenleg az orosz bajnokság 5. helyén állnak. A Spartacus az esélyes szerepét átadja riválisának, de minden lehetőséget igyekszik kihasználni, hogy Európa 16 legjobb együttese közé kerüljön.

– Először is köszönetet szeretnék mondani a lányoknak, hogy Bajnokok Ligája mérkőzést hoztak városunkba. Mindent megteszünk, hogy Szabadka jó házigazdának bizonyuljon. Nem szeretném az eredménnyel kapcsolatos elvárásokkal terhelni a csapatot, mert a legjobbak között való újabb szereplés máris nagy sikernek számít. A klubban és a labdarúgó-iskolában is komoly munka folyik, s megalakították a B csapatot is – mondta Nemanja Simović, a Városi Tanács sporttal megbízott tagja.

Violeta Slović, a Kék Galambok csapatkapitánya kijelentette, hogy tisztelik az ellenfelet, de látnak esélyt az oroszok elleni két meccs során.

– A Rosszijanka tapasztalt együttes, több válogatott játékos játszik soraikban, de mi bizonyítani szeretnénk, hogy helyünk van a legjobb tizenhat között. A bajnokság eddigi, részében elért jó eredmények okán önbizalomhiányban nem szenvedünk. Jó eredményben reménykedünk, s abban, hogy játékunkkal megfelelően képviseljük klubunkat és a várost Európában – mondta a csapatkapitány.

Bojan Arsić, a Spartacus sportigazgatója kiemelte, hogy az európai labdarúgás házában nagyra értékelik a szabadkai csapatot, mivel minden évben bejut a Bajnokok Ligájába.

– Úgy gondolom, hogy alaposan túlhaladtunk Szabadka lehetőségein, mivel az egyedüli szerbiai csapat vagyunk, amely még versenyben van valamelyik európai kupában. A város és mi partnerek vagyunk, s célunk, hogy minél jobban megszervezzük ezt az összecsapást. A televíziós közvetítéssel kapcsolatban már a megbeszélések záró fázisában járunk, remélem, hogy a közvetítés képei az egész világot bejárják. Az idén kénytelenek vagyunk belépőt fizettetni a nézőkkel, ezt az UEFA is kéri tőlünk. A belépő ára 300 dinár, melyből a meccs szervezési költségeinek egy részét próbáljuk meg fedezni – mondta Arsić.