2024. augusztus 6., kedd
BAJNOKOK LIGÁJA

Rangadó Londonban és Milánóban

A csoportját hibátlan mérleggel vezető Schalke eddigi legnagyobb erőpróbája előtt áll a Bajnokok Ligájában, a mai harmadik fordulóban ugyanis a Chelsea-t fogadja. A mérkőzést Kassai Viktor vezeti. A magyar válogatott támadó együttese – ha nem is könnyen, de – a bukaresti Steauát és a Baselt is legyőzte az első két körben, ezúttal viszont a csoport favoritjával, a José Mourinho vezette Chelsea-vel találkozik. A londoni együttes győzelmi kényszerben lép pályára Gelsenkirchenben, miután az első körben kikapott otthon a svájci csapattól, így három pont a lemaradása a német gárdával szemben. Szalai Ádám az első fordulóban kezdőként, a második meccsen pedig a félidőben csereként lépett pályára, s mivel Klas-Jan Huntelaar továbbra is sérült, minden bizonnyal a Chelsea ellen is szerephez jut majd.

A hagyományok miatt a Milan–Barcelona, a jelenlegi formát és a csapatok erejét tekintve pedig inkább az Arsenal–Borussia Dortmund találkozó nevezhető a mai játéknap rangadójának.

A Barca két győzelemmel, míg a Milan egy-egy sikerrel és döntetlennel várja a milánói találkozót, melynek egyértelműen a katalán együttes az esélyese. A két csapat jól ismeri egymást, a legutóbbi kiírásban a nyolcaddöntőben, azt megelőzően pedig a csoportkörben találkoztak. Milánóban legutóbb 2:0-ra nyertek az olaszok, azt megelőzően viszont 3:2-re a Barcelona.

Az Arsenal kis túlzással a szezon eddigi meglepetéscsapatának nevezhető, a Mesut Özillel megerősített londoniak ugyanis az angol bajnokságban és a BL-ben is remekelnek: a Premier League-et és a BL-csoportot is vezetik, utóbbit ráadásul úgy, hogy az Olympique Marseille mellett a Napolit is könnyedén verték. Arsène Wenger tanítványai a Borussia esetleges legyőzésével nagyon kényelmes helyzetbe kerülnének a továbbjutást illetően.

A legutóbbi idényben döntős dortmundiak nápolyi vereséggel és a francia együttes magabiztos legyőzésével kezdték a sorozatot. Jürgen Klopp vezetőedző eltiltás miatt nem lehet ott a kispadon, ennek ellenére a német csapat minden bizonnyal győzelemre játszik majd, bár vélhetőleg egy döntetlennel sem távozna szomorúan a brit fővárosból.