2024. augusztus 6., kedd
FUTSAL

Félmillió dinár a győztes csapatnak!

A 41. újévi kispályás labdarúgótorna december 8-án kezdődik a szabadkai sétaerdei sportcsarnokban. A szabadkai Városi Tanács segítségével a tornagyőztes 500 000 dinárt vihet haza.

Nemanja Simović, a Városi Tanács sporttal megbízott tagja elmondta, hogy a szervezőbizottság segítségével a torna egyre bővül.

– Évente növekszik a díjalap, idén félmillió dinárt biztosítunk a győztes csapatnak. Biztos vagyok benne, hogy a szabadkai torna a három legerősebb közé tartozik Vajdaságban. Egy újdonsággal is szolgálunk az idén: az eddigi tornákról készült cikkekből és képekből nyílik kiállítás. Együttműködünk a Szerbiai Rádió és Televízióval, így a döntő előtt az RTS sportújságírói barátságos mérkőzést játszanak a szabadkai sportújságírókkal. Remélem, hogy a torna iránt idén is nagy érdeklődés nyilvánul meg, s a találkozók nagy részét telt ház előtt játszhatják a csapatok – mondta a sportfelelős.

Branislav Kapor, a torna fő szervezője elmondta, hogy a tornán 32 csapat vehet részt (nyolc négyes csoport), akik 5+1-es rendszerben játszanak. Jelentkezni november 7-étől lehet a 064/220-3407-es telefonszámon, a részvételi díj adóval együtt 12 000 dinár csapatonként. A jelentkezéseket addig fogadják, amíg be nem töltődik a 32-es létszám, vagy december 4-éig, amikor a sorsolást tartják, valamint sor kerül a negyven hatalmas fotót tartalmazó kiállítás megnyitójára is. A csoportmérkőzésekre a belépő 50 dinárba kerül, a nyolcaddöntőktől kezdve pedig 100 dinárért lehet belépőjegyet váltani. A torna december 8-án kezdődik az első forduló meccseivel, a második fordulót 15-én, a harmadikat 22-én játsszák. A nyolcaddöntők december 29-én lesznek műsoron, a negyeddöntőkre 2014. január 4-én kerül sor, az elődöntőket 5-én, a döntőt pedig 11-én tartják.