2024. július 19., péntek
IX. NŐI VB

Dél-Afrika megviccelte az olaszokat

A minap arról a meglepetésről számoltunk be, hogy a japánok 4:0-ra lemosták a spanyolokat, tegnap pedig ennél is nagyobb mértékben borult a papírforma az ausztrál–új-zélandi rendezésű női vb csoportkörében. A G jelű kvartettben ugyanis az egyébként is jóval erősebbnek tartott olaszok annak tudatában fogadták a dél-afrikaiakat, hogy – a svédek borítékolható, argentinok elleni sikere miatt – nekik minden bizonnyal egy döntetlen is bőségesen elegendő lesz a nyolcaddöntős szerepléshez. Jól is kezdődtek számukra a dolgok Wellingtonban, a 11. percben már vezettek Caruso értékesített büntetőjével, ám Orsi balszerencsés öngólja (32.) visszahozta a döntetlent a kijelzőre. Nagyobb lett a baj, amikor az olasz mezőnyfölény ellenére a saját kapujuk hálója rezdült meg, Kgatlana passzából Magaia volt eredményes (67.), erre viszont még gyorsan válaszolt a Girelli labdájával duplázó Caruso (74.). A maratoni, jó negyedórás ráadás során azonban már nem volt mentség, amikor az előző afrikai gólhoz képest fordított szereposztással növelte találatainak számát az esélytelenebb fél, Kgatlana beköszönése (90+2.) a második hely megszerzését és az olaszok kiejtését jelentette a tornáról.

Az olasz lányokat teljesen letörte a korai búcsú a világbajnokságról (Fotó: Beta/AP)

Az olasz lányokat teljesen letörte a korai búcsú a világbajnokságról (Fotó: Beta/AP)

Az F csoportban a csoportgyőztes franciák gólzáporos meccsen zsebelték be a pontokat Panama ellen, míg Jamaica Brazília ellen is kihúzta döntetlennel, így egyetlen, Panamának lőtt góllal öt pontot szerzett, és továbbjutott a brazilok előtt.

Eredmények, 3. forduló, F csoport: Brazília–Jamaica 0:0, Franciaország–Panama 6:3. A csoport végeredménye: Franciaország 7, Jamaica 5, Brazília 4, Panama 0 pont. G csoport: Svédország–Argentína 2:0, Dél-afrikai Köztársaság–Olaszország 3:2. A csoport végeredménye: Svédország 9, Dél-Afrikai Köztársaság 4, Olaszország 3, Argentína 1 pont. A nyolcaddöntőben (augusztus 6.): Hollandia–Dél-afrikai Köztársaság, Svédország–USA.

Nyitókép: Az olasz lányokat teljesen letörte a korai búcsú a világbajnokságról (Fotó: Beta/AP)