2024. augusztus 5., hétfő

A Tottenhammel és a Beşiktaşsal egy csoportban

Csütörtök este a Partizan labdarúgócsapata Azerbajdzsánban is legyőzte a Nefcsi együttesét, így kettős győzelemmel jutott be az Európa-liga csoportkörébe, ahol magyar csapat nem lesz, mivel a Debrecen az idegenbeli vereség után hazai pályán csak gól nélküli döntetlent játszott a svájci Young Boysszal. Pénteken délután már a csoportkör sorsolását is megtartották, a 48 csapatot 12 csoportba osztották.

A Partizan igen erős csoportba kapott besorolást, elvégre a C jelű négyesben az angol Tottenham, a török Beşiktaş és a görög Aszterasz Tripolisz lesz az ellenfele. Ismerve az angol, a török és a görög bajnokság színvonalát, elmondható, hogy bravúr lenne, ha a belgrádi fekete-fehérek továbbjutnának ebből a kvartettből.

Első ránézésre egyébként a H csoport tűnik a legnehezebbnek a tizenkettőből, itt szerepel majd a Lille, a Wolfsburg, az Everton és a Krasznodar.

Az Európa-liga-csoportkör első fordulóját szeptember 18-án, míg az utolsót december 11-én rendezik. A sorozat fináléjának a varsói Nemzeti Stadion ad majd otthont május 27-én.

Az Európa-liga 2014/2015-ös idényének csoportbeosztása, A csoport: Villarreal (spanyol), Borussia (M) (német), Zürich (svájci), Apollon (ciprusi), B csoport: København (dán), FC Bruges (belga), Torino (olasz), HJK Helsinki (finn), C csoport: Tottenham (angol), Beşiktaş (török), Partizan (szerb), Aszterasz (görög), D csoport: Salzburg (osztrák), Celtic (skót), Dinamo (horvát), Astra (román), E csoport: PSV (holland), Panathinaikosz (görög), Estoril (portugál), Dinamo (M) (orosz), F csoport: Inter (olasz), Dnyipro (ukrán), Saint-Étienne (francia), Qarabag (azeri), G csoport: Sevilla (címvédő, spanyol), Standard (belga), Feyenoord (holland), Rijeka (horvát), H csoport: Lille (francia), Wolfsburg (német), Everton (angol), Krasznodar (orosz), I csoport: Napoli (olasz), Sparta (cseh), Young Boys (svájci), Slovan (szlovák), J csoport: Dinamo (K) (ukrán), Steaua (román), Rio Ave (portugál), Aalborg (dán), K csoport: Fiorentina (olasz), PAOK (görög), Guingamp (francia), Dinamo (M) (fehérorosz), L csoport: Metaliszt (ukrán), Trabzonspor (török), Legia (lengyel), Lokeren (belga).