2024. augusztus 5., hétfő

Argentin siker Németországban

Jó néhány válogatott barátságos mérkőzést játszottak szerdán, s a legnagyobb érdeklődés a brazíliai világbajnokság visszavágójának is tekinthető Németország–Argentína összecsapás volt, amelyet a dél-amerikai együttes Düsseldorfban 4:2-re megnyert. A Sergio Agüerónak, Érik Lamelának és Federico Fernándeznek is gólpasszt adó és a negyedik gólt szerző Angel di María vezetésével az argentinok az 50. percben már 4:0-ra vezettek, a németek André Schürrle és Mario Götze góljával kozmetikázták a végeredményt.

Di María három gólpassz után maga is betalált (Fotó: Beta/AP)

Di María három gólpassz után maga is betalált (Fotó: Beta/AP)

A debütáló argentin kapitány, Gerardo Martino rendkívül elégedett volt a Manchester United nyári szerzeményével: „Ángel Di María megmutatta, hogy miért tartozik a világ öt legjobb labdarúgója közé. Nagyon elégedett vagyok a teljesítményünkkel, hiszen több játékosunk is kevés mérkőzéssel a lábában érkezett ide.” A világbajnokcsapat edzője, Joachim Löw érthetően kevésbé volt elégedett: „Hibákat követtünk el a védekezésben, és ezekért egyből megbűnhődtünk. Láthattuk, milyen kicsi a különbség a világ legjobbjai között, Argentína világklasszis csapat. Vasárnap győznünk kell” – utalt a Skócia elleni Eb-selejtezőre.

Pályára lépett Anglia is, amely nyögvenyelős játékkal, Wayne Rooney büntetőből szerzett góljával győzött Norvégia ellen a Wembleyben. Az orosz válogatott erődemonstrációt tartott Azerbajdzsán ellen, a 4:0-s sikerből Alekszandar Kerzsakov két góllal vette ki a részét, és immár 28 gólnál jár a nemzeti csapatban, amivel a válogatott gólrekordere lett.