2024. augusztus 5., hétfő
XXI. STEVAN VILOTIĆ ĆELE

Szerb–izraeli döntő az emléktornán

A házigazda szerb és az izraeli, 19 éven aluli válogatott játssza a 21. Stevan Ćele Vilotić, labdarúgó emléktorna döntőjét. A csoport második mérkőzésén a szerb együttes Verbászon, egy viszonylag kevés helyzetet hozó mérkőzésen, 1:0-ra nyert az előző nap a franciákat 2:1-re legyőző Ukrajnával szemben.

A győztes találatot a Palermo játékosa, Nemanja Radonjićszerezte, miután az első fordulóban duplázó Šaponjićkiugratását váltotta góllá. A másik mérkőzésen az Izraeltől egyaránt 3:0-s vereséget szenvedő magyar és belga válogatott csapott össze Tavankúton. Az első negyedórában a belgák nekirontottak a magyar együttesnek, amit Pisont István együttese sikeresen átvészelt. A folytatásban kiegyenlített játék folyt a pályán, a belgák egy komolyabb lehetőséget alakítottak ki, de Ivancsics hárított, míg a magyar válogatott főleg pontrúgásokból veszélyeztette a belga kaput. A 90 perc gól nélkül zárult, így jöhettek a büntetők, amelyen magyar részről Spandler, Lenzsés és Jancsó sem hibázott, így a magyarok 3:1-re megnyerték a büntetőpárbajt, és hétfőn a bronzéremért játszhatnak.


Izrael–Magyarország 3:0 (0:0)
Topolyai stadion, 350 néző, vezette: Nikolić (Szikics). Góllövők: Weissman az 53., Hasodom a 75. (11-esből) és Zeliković a 90. percben.
Izrael: Lavi, Glazar, Biton, Meir, Fahima (Zeliković), Weissman (Shafsha), Ben Aharon (Hozez), Aviv (Muche), Rahamim, Cohen.
Magyarország: Ivancsics, Talabér, Lenzsés, Spandlér, Gazdag, Grabant (Csicsek), Szántó (Tóth), Koszta (Németh), Rácz (Kovács), Zsoter, Kecskés.



Szerbia–Ukrajna 1:0 (0:0)
Verbász, 1000 néző, vezette: Kis Csepegi (Újvidék). Góllövő: Radonjić a 88. percben.
Szerbia: Radunović, Stijanović, Luković (Pantić), Stevanović, Babić, Lukić (Mihajlović), Belić (Šaponjić), Živković (Radonjić), Brajović, Čudić (Desančić), Gajić.
Ukrajna
: Bezruk, Oszman, Matvijenko, Kirjuhancev (Knis), Arandaruk (Borjacsuk), Vacsiberadze, Kovalenko, Cigankov, Bjeszedi (Zubkov), Lukjancsuk, Lucsejev.


Magyarország–Belgium 0:0, büntetőkkel 3:1
Tavankút, 200 néző, vezette: Mikanović (Újvidék).
Magyarország: Iváncsics, Talabér, Lenzsér, Nagy, Spandler, Rácz (Gazdag), Jancsó, Tóth (Koszta), Grabant, Németh (Csicsek), Zsótér.
Belgium
: Kremers, Devaele (Sirani), Matiz, De Saart, Rosenthal (Vanlerbrigge), Napol (Dimata), Henen, Dujardin, Boserts, Verbist, Bugrin.
A döntőben a szerb és az izraeli válogatott méri össze erejét ma, 16.30-kor a Bácska 1901 Zombori úti pályáján, a bronzmérkőzést 15.30-kor tartják a városi stadionban, a magyar és az ukrán válogatott részvételével, az ötödik helyért pedig Franciaország és Belgium találkozik 15.30-kor, Topolyán.