2024. augusztus 5., hétfő

Új sportigazgató a Spartacusban

A Spartacus Labdarúgóklubban bemutatták az egyesület új sportigazgatóját, Stevan Mojsilovićot, aki Damir Džimovićtól veszi át ezt a funkciót.

– Morača és Džimović után – akinek augusztus végén járt le a szerződése – sikerült megegyeznünk a tapasztalt szakemberrel, Stevan Mojsilovićtyal. Sokáig kerestük a megfelelő embert erre a funkcióra, s egy olyan személyt találtunk, aki kiváló kapcsolatrendszerrel, tudással, a munkához való példás hozzáállással rendelkezik. Mojsilovićnak gazdag edzői karrierje van, és több, későbbi neves játékos nevelkedett a kezei alatt. Drága játékosokat nem szándékozunk többet vásárolni. Célunk, hogy saját labdarúgó-iskolánkból kerüljenek be a játékosok a felnőttcsapatba – mondta Simović.

Mojsilovićot 1995-ben nevezték ki a pancsovai Dinamo ifjúsági focisulijának igazgatójává, később vezetőedzőként irányította a belgrádi Obilić, a Crvena zvezda, a Dinamo, a budvai Mogren, a torontói Srpski beli orlovi és a szlovén Domžale csapatát, az elmúlt idényben a Rad csapatának a kispadján ült. 2002-ben és 2009-ben Montenegró legjobb edzőjének választották, 1997-ben a Mogren csapatával, 2003-ban a Crvena zvezdával játszott országos kupadöntőt, bajnoki címet pedig a Mogrennal (2001/2002), a torontói csapattal (2005/2006) és az Obilić együttesével szerzett (1996/1997). A 2010/11-es és a 2013/14-es idényben a Mogren és a Domžale csapataival kiharcolta az Európa-ligában való szereplést. Alapítója a Mojsilović labdarúgó-akadémiának, ahol az utánpótlás korosztályok képzésére helyezik a hangsúlyt.

– Örülök, hogy a Spartacusban folytatom a pályafutásom, ez nagy kihívás a számomra, de egyúttal nagyon felelősségteljes munka is. Bízom benne, hogy a klub minden szegmensének segítségével sikerül kiváló eredményeket elérnem – mondta Mojsilović.