2024. július 19., péntek
MAGYAR LABDARÚGÁS

Gól- és vízözön!

Nem akármilyen mérkőzést vívott egymással a Puskás Akadémia és az Újpest pénteken este Felcsúton. A fővárosi csapat szurkolói nem vették félvállról a találkozót, ezt jól mutatja az is, hogy idegenben is számbeli fölénybe kerültek, így az újpesti játékosok nem panaszkodhattak a buzdítás hiányára. Az első húsz perc eseménytelen játékát követően felgyorsultak a történések. Előbb a felcsúti Colley futotta le védőjét, és vette be az újpesti kaput, majd Ljuljić értékesített egy jogos büntetőt, és ezzel kiegyenlített. Nem sokáig örülhettek a fővárosiak, Colley gyorsan megszerezte második találatát, és ezzel ismételten előnyhöz juttatta csapatát, ráadásul a félidő vége előtt Levi hatalmas gólt lőtt, így a Puskás Akadémia megnyugtató előnnyel térhetett szünetre. Talán túlságosan is megnyugodtak a hazaiak, mivel a folytatás első percében Ljuljić szépíteni tudott, sőt mintegy fél órával a hármas sípszó elhangzása előtt ugyanő harmadszor is eredményes tudott lenni, amivel egalizálta az állást. Ezt követően mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, az utolsó percekben úgy tűnt, Colley is eljut a mesterhármasig, ám a játékvezető hosszas videóelemzést követően les miatt érvénytelenítette harmadik gólját. Így a csapatok végül egy élvezetes találkozón megosztoztak a pontokon.

A Mezőkövesd–Diósgyőr borsodi rangadón sem unatkoztak a nézők. A vendégek egy szögletet követően már az első percekben előnybe kerültek, és ezt követően is egyértelműen ők játszották a látványosabb és gólra törőbb focit. Igyekezetüknek meg is lett az eredménye, mivel bő fél óra elteltével Vancas egy szép mozdulatsort követően hatalmas gólt lőtt. A szünetre jelentős hátrányba került a Mezőkövesd, ráadásul az első félidő végén elkezdődött felhőszakadás miatt jó ideig bizonytalannak tűnt, hogy a találkozót be tudják-e fejezni. Végül mintegy ötvenpercnyi kényszerszünetet követően elkezdődött a második játékrész, amelynek elején Dražić bombagóllal szépíteni tudott. Ez felbátorította a hazai csapatot, amely helyzeteket is kidolgozott, ám egyenlíteni nem tudott. Az ekkor igencsak passzívan játszó Diósgyőr Lukácsnak köszönhetően kissé váratlanul visszaállította kétgólos előnyét. Az izgalmak ezzel még korántsem értek véget, Dražić második találatával ismételten nyílttá tette a mérkőzést. Újabb fordulatot Kállai kiállítása hozott a találkozóba. A kövesdiek játékosa teljesen feleslegesen begyűjtötte második sárga lapját is, így az utolsó negyedórában a hazaiak emberhátrányban voltak kénytelenek játszani. Ráadásul az utolsó percekben Edomwonyi megszerezte a miskolciak negyedik gólját is, ami végleg eldöntötte a három pont sorsát. A Mezőkövesd így elveszítette második találkozóját is, és bár helyenként látványos futballt játszott Kuttor csapata, a két mérkőzésen bekapott hét gól soknak tűnik, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a kövesdiek a követező fordulóban Újpestre látogatnak, így fennáll a veszélye annak, hogy már a rajton komoly hátrányba kerülnek.

Vízi foci Mezőkövesden (Fotó: NSO/Dömötör Csaba)

Vízi foci Mezőkövesden (Fotó: NSO/Dömötör Csaba)

A 2. forduló: Puskás Akadémia–Újpest 3:3 (Colley 20 és 36., Levi 40., illetve Ljuljić 32., 46. és 63.), Mezőkövesd–Diósgyőr 2:4 (Dražić 48. és 76., illetve Bárdos 4., Vancas 35., Lukács 68., Edomwonyi 86.).

1. Újpest

2

1

1

0

5:4

4

2. Puskás

2

1

1

0

4:3

4

3. Debrecen

1

1

0

0

3:1

3

4. Kisvárda

1

1

0

0

2:0

3

5. Diósgyőr

2

1

0

1

4:3

3

6. Paks

1

0

1

0

1:1

1

7. MTK

1

0

1

0

1:1

1

8. Kecskemét

0

0

0

0

0:0

0

9. Ferencváros

0

0

0

0

0:0

0

10. Fehérvár

1

0

0

1

1:2

0

11. Zalaegerszeg

1

0

0

1

0:2

0

12. Mezőkövesd

2

0

0

2

3:7

0

A következő forduló (augusztus 11-én, 12-én és 13-án): MTK–Kisvárda, Újpest–Mezőkövesd, Diósgyőr–Paks, Debrecen–Zalaegerszeg, Ferencváros–Puskás Akadémia, Kecskemét–Fehérvár.

Nyitókép: Vízi foci Mezőkövesden (Fotó: NSO/Dömötör Csaba)