2024. július 19., péntek
MAGYAR LABDARÚGÁS

Régi idők eredménye!

Nem akármilyen találkozót láthatott az, aki megnézte a vasárnap esti Fehérvár–Ferencváros rangadót. Ha a játék színvonala sajnos messze el is marad az akkoritól, a csapatok legalább a gólok számában felidézték a magyar foci hőskorát, amikor nem volt ritka, hogy egy bajnoki találkozón nyolc találat essen. Igaz, az első fél órában semmi sem mutatott arra, hogy a mérkőzés emlékezetes marad. A vendégek uralták a pályát, Lisztes egy hatalmas fehérvári hibát kihasználva vezetést szerzett csapatának, majd Ramirez mesteri szabadrúgással megduplázta a zöld-fehérek előnyét. A Fehérvár csak ezt követően kezdett életjeleket adni magáról, közvetlenül a szünet előtt Kastrati szépíteni tudott. A szünet utáni eseményekre azonban kevesen fogadtak volna: Kodro ugyanis két szép találatával megfordította a mérkőzést, és egyórányi játékot követően már a hazai csapat vezetett! Az izgalmak azonban itt még korántsem értek véget, a Fradi néhány percnyi sokkot követően magához tért, és átvette a kezdeményezést. A csereként beállt Abu Fani nyolc perc alatt kiosztott három gólpasszt Zachariassennek, Vargának és Traorénak, így végül a címvédő kétgólos győzelmet aratott. Fordulatok bőven akadtak a találkozón, az más kérdés, hogy egyik vezetőedző sem dicséri meg a hátvédsorát, hiszen amatőr védelmi hibák sorozata is kellett a gólzáporhoz…

A késő esti találkozón a Zalaegerszeg az MTK-t látta vendégül. Nem bizonyultak szívélyes vendéglátóknak a zalaiak, mert Sajnán már az első percekben betalált a fővárosi kapuba. Igaz, a kék-fehérek szinte azonnal válaszolhattak volna, ám Antonov a megítélt büntetőt csúnyán elhibázta. Ami neki nem sikerült, az összejött Némethnek, aki bő fél óra elteltével egy tetszetős támadás végén kiegyenlített. A szünetre mégis a hazaiak mehettek előnnyel, mivel Tajti a bírói ráadásban értékesített egy tizenegyest. A folytatásban a csapatok csak kapufákig jutottak, noha az MTK több ígéretes helyzetet is kidolgozott, egyenlíteni nem tudott.

A 2. forduló: Fehérvár–Ferencváros 3:5 (Kastrati 44., Kodro 53. és 57., illetve Lisztes 13., Ramirez 31., Zachariassen 63., Varga 66., Traoré 71.), ZTE–MTK 2:1 (Sajbán 3., Tajti 45+4., illetve Németh 32.). Az élmezőny: Újpest és Puskás Akadémia 4, Ferencváros, Debrecen, Kisvárda, Diósgyőr és Zalaegerszeg 3 pont stb.