2024. július 19., péntek
IX. NŐI VB

Teljes a negyeddöntő mezőnye

Rövidre zárta a találgatásokat az ausztrál–új-zélandi rendezésű női világbajnokság utolsó nyolcaddöntős összecsapásán Franciaország, amely Marokkó ellen a 23. percben már 3:0-ra vezetett. A francia lányok Adelaide-ben negyedóra után kezdték meg a találatok gyártását, ekkor Karchaoui átadásából Diani talált be (15.). A gólszerző ezután sem maradt tétlen, hiszen nem sokkal az ünneplés vége után gyors egymásutánban két gólpasszt is kiosztott, előbb Dalinak (20.), majd Le Sommer-nek (23.) készített elő. A korán eldőlt találkozón ezután megnyugodtak a kedélyek, és legközelebb már csak a második félidő derekán változott az eredmény, ekkor Becho átadásából Le Sommer duplázott (71.). A franciák negyeddöntős riválisa Brisbane-ben a házigazda Ausztrália lesz.

A francia lányok nyolc perc alatt három gólt pakoltak be Marokkó kapujába (Fotó: Beta/AP)

A francia lányok nyolc perc alatt három gólt pakoltak be Marokkó kapujába (Fotó: Beta/AP)

A másik ágon Anglia is megkapta ellenfelét, miután a kolumbiai Usme az első játékos lett a tornán, aki betalált Jamaica hálójába (51.), ezzel pedig a karibi ország ki is esett.

Eredmények, nyolcaddöntő: Kolumbia–Jamaica 1:0, Franciaország–Marokkó 4:0. A negyeddöntőben (augusztus 12.): Ausztrália–Franciaország, Anglia–Kolumbia.

Nyitókép: A francia lányok nyolc perc alatt három gólt pakoltak be Marokkó kapujába (Fotó: Beta/AP)