2024. július 19., péntek
MAGYAR LABDARÚGÁS

Újabb rangadó és a baktériumok

Izgalmas bajnoki vár a címvédőre, vasárnap ugyanis a Puskás Akadémia látogat a Groupama Arénába. Előtte, még ma este Máltán a Hamrun csapatával küzd meg a Fradi a Konferencia Liga selejtezőjének harmadik körében. Az idényrajtról és a nemzetközi kupaszereplésről is nyilatkozott Lisztes Krisztián, aki a csapat első bajnoki találatát szerezte. „Örülök, hogy ilyen jól sikerült az idénykezdet. Ez mindenképpen pluszerőt ad a folytatásra, s mi tagadás, az önbizalmamnak is jót tett. Kis túlzással ott folytattam, ahol a legutóbbi idényt abbahagytam, jó formában érzem magam, és rögtön az első mérkőzésen betaláltam a kapuba. Nagy sokk volt a búcsú a Bajnokok Ligájától, de az élet nem állt meg, és ne feledjük, még van esélyünk európai csoportkörbe jutni. Úgy érzem, a Shamrock elleni két győzelem és a fehérvári sikeres bajnoki rajt valamelyest egyenesbe hozott bennünket, kezd újra összeállni a csapat, de azért még sokat kell egymásért – és persze a szurkolókért – küzdenünk.” Küzdelemből nem lesz hiány ezúttal sem, hiszen a Puskás Akadémia elleni találkozók sohasem számítottak könnyűnek a zöld-fehérek számára, akkor pedig különösen nem, ha az ellenfél jó formában volt. A felcsútiak ez utóbbira nem panaszkodhatnak, hiszen a Diósgyőr legyőzését követően szórakoztató gólzáporos mérkőzésen osztoztak meg a pontokon az Újpesttel, így minden adott ahhoz, hogy vasárnap egy újabb izgalmas rangadót lássunk.

Lisztes Krisztián jó formában érzi magát (Fotó: peticiok.com)

Lisztes Krisztián jó formában érzi magát (Fotó: peticiok.com)

A fent említett újpestieknek papíron nem lesz nehéz dolguk, hiszen a két vereséget elszenvedett és ezeken a találkozókon hét gólt kapott Mezőkövesdet látják vendégül. Nem nehéz kijelenteni, hogy a kövesdiek egyedül a védelmük rendezése esetén számíthatnak első pontszerzésükre. Nincs könnyebb helyzetben a Fehérvár sem, amely két vereséget követően Kecskemétre látogat. Az előző bajnokság meglepetéscsapata az első találkozón könnyedén legyőzte a Kisvárdát és a szurkolótáborát is egy jó hírrel örvendeztette meg, biztossá vált ugyanis, hogy az olasz élvonalban szereplő Torino játékosa, Horváth Krisztofer ezt az idényt is Kecskeméten tölti kölcsönben. „Már tavasszal is többször elmondtam, hogy nagyon jól érzem magam Kecskeméten, szerettem volna maradni, ha van rá lehetőség. Sokat jelent számomra, hogy a klub ennyire kitartóan dolgozott azon, hogy megtartson. Boldog vagyok, hogy a tárgyalások végül sikerre vezettek a klubok között, szeretnék mihamarabb ismét a pályán segíteni a csapatnak most már. Folyamatosan követtem természetesen ebben az elmúlt egy hónapban is a klub körüli eseményeket, nekem is nagyon fájt, hogy nem sikerült továbbjutni a nemzetközi kupában. Előre kell azonban tekintenünk most már, nincs idő keseregni” – mondta Horváth.

A Debrecen két 2003-ban született játékossal erősítette keretét, Kócs-Washburn Erik Endrét a Chicago Fire-tól, Erneszt Romancsukot – aki a szintén a Debrecenben játszó Olekszandr Romancsuk öccse – a Dinamo Kijevtől igazolták le. A fiatalok már akár vasárnap a Zalaegerszeg elleni hazai találkozón is bizonyíthatják tehetségüket. A forduló nyitótalálkozójára készülő Kisvárdának nemcsak az MTK elleni felkészülés okoz gondot, hanem a saját pályájának állapota is. Jelen állás szerint ugyanis erősen kérdéses, hogy az augusztus 21-i, Debrecen elleni találkozót meg tudják-e rendezni a stadionjukban. „Mintegy tíz nappal ezelőtt az extrém időjárási helyzet, a rengeteg csapadék és a nagymértékű UV-sugárzás következtében kapott a pálya bakteriális fertőzést, amely toxikus anyagokat termel. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy sikerült a baktérium és a toxinanyagok továbbterjedését, valamint a mély talajba jutását megakadályoznunk. Külsős növényorvosi szakvélemény szerint a stadion centerpályája ugyanazt a fertőzést kapta el, mint néhány évvel ezelőtt a felcsúti Pancho Arénáé és a budapesti Új Hidegkuti Nándor Stadioné. Azokban a létesítményekben a teljes gyepcserével lehetett megoldani a problémát” – áll a klub közleményében.

A hétvége programja, péntek: MTK–Kisvárda (20 óra). Szombat: Újpest–Mezőkövesd (18), Diósgyőr–Paks (20.15). Vasárnap: Debrecen–Zalaegerszeg (16.30), Ferencváros–Puskás Akadémia (18.45), Kecskemét–Fehérvár (21).

Nyitókép: Lisztes Krisztián jó formában érzi magát (Fotó: peticiok.com)