2024. július 19., péntek
IX. NŐI VB

Spanyol–svéd elődöntő Aucklandben

Izgalmas mérkőzésekkel vette kezdetét az ausztrál–új-zélandi rendezésű női világbajnokság negyeddöntős állomása. Először a spanyolok és a hollandok léptek pályára Wellingtonban, ahol a hispán-félszigetiek ünnepelhettek először, de Hermoso találatát (37.) les miatt érvénytelenítették. A második félidőben aztán még jó ideig nem született gól, mígnem Caldentey értékesített egy büntetőt (81.), amit egy roppant peches, tizenhatos vonalán elkövetett vétlen holland kezezés miatt kapott Spanyolország. A Tulipánosok azonban nem adták fel ilyen könnyen, és a bírói ráadásban Van der Gragt révén egyenlítettek (90+1.), kiharcolva a félórás hosszabbítást. Ebben azonban ismét a spanyol lányok éltek az alkalommal, a hajrára beküldött Paralluelo Hermoso jó átadását kihasználva eldöntötte a továbbjutó sorsát (111.).

A holland és a spanyol lányok csatája csak a félórás ráadásban dőlt el (Fotó: Beta/AP)

A holland és a spanyol lányok csatája csak a félórás ráadásban dőlt el (Fotó: Beta/AP)

Az ág másik meccsén Svédország drámai küzdelemben gyűrte le a japánokat, akik Ilestedt (32.) és Angeldal (51., tizenegyes) révén komoly hátrányban voltak. Japán Ueki kihagyott büntetőjére (74.) fázott rá igazán, hiszen Hajasi a hajrában szépített (87.), de ilyen körülmények között ez nem volt elég a mérkőzés megmentéséhez.

Eredmények, negyeddöntő: Spanyolország–Hollandia 1:1, h. u. 2:1, Svédország–Japán 2:1. Az elődöntőben (kedden): Spanyolország–Svédország.

Nyitókép: A holland és a spanyol lányok csatája csak a félórás ráadásban dőlt el (Fotó: Beta/AP)