2024. augusztus 3., szombat

A Becse és a Spartacus végzett az élen

A hétvégén Adán 24 utánpótlás-labdarúgócsapat vett részt a Böködi-kupánAz AFK, az adai labdarúgóklub szombaton és vasárnap tizenkettedik alkalommal szervezte meg Adán, a focipályán a Böködi

Az AFK, az adai labdarúgóklub szombaton és vasárnap tizenkettedik alkalommal szervezte meg Adán, a focipályán a Böködi Zoltán-kupát, amelyen két korosztályban 24 férfi-utánpótláscsapat 400 játékosa lépett pályára. A kupa szombati nyitónapján a korra délelőtti óráktól a 2004/2005-ös korosztályhoz tartozó csapatok játszottak egymás ellen két csoportban. Tíz gárda lépett pályára: TSC I. és II. (Topolya), Mladi Vukovi (Nagykikinda), AFK, Spartacus (Szabadka), Becse, Obilić (Törökkanizsa), Kozara (Szenthubert – Banatsko Veliko Selo), Horgos és Bácska (Mohol). Az utóbbi csapatban együtt szerepeltek a moholi és a péterrévei egyesület játékosai.

A hétfős csapatok három kisméretű füves pályán játszották le a kétszer tizenkét perces mérkőzéseket. A focisták a csoportban és a helyosztó meccseken is keményen megküzdöttek egymással, gyakran látványos focit játszva. A nap folyamán azonban nemcsak egymással kellett megküzdeniük, hanem a nagy hőséggel is. A csoportkörből végül a Becse, a TSC II., a Mladi Vukovi és a Bácska jutott az elődöntőbe, amelyben a következő eredmények születtek: Becse–TSC II. 7:0, Mladi Vukovi–Bácska 4:1. Végül a kora délutáni döntőben a Becse 5:2 arányban nyert a Mladi Vukovi ellen, és ezzel megnyerte a kupát. A bronzmeccsen a Bácska 3:1-re legyőzte a TSC II. csapatát. A korosztály legjobb játékosa Luka Stojanović (Mladi Vukovi) lett, a legeredményesebb góllövő címet Aleksa Preradov (Becse) érdemelte ki, a legjobb kapusnak Balassa Szabolcsot (Bácska) választották meg.

A vasárnapi zárónapon szintén nagy melegben léptek pályára a 2006/2007-es korosztályhoz tartozó játékosok. Ez alkalommal a kora délelőtti óráktól tizennégy csapat mérkőzött meg egymással három csoportban, szintén három pályán, de ezúttal kétszer tízperces meccseken.A csapatok: Mladi Vukovi I., II. (Nagykikinda), Spartacus és Bácska (Szabadka), Jedinstvo (Törökbecse), Vinogradar (Hajdújárás), Đurđevo, Vojvodina (Beodra), Kozara (Szenthubert – Banatsko Novo Selo), Bácska (Mohol), Becse, Jedinstvo (Péterréve), AFK I. és II. A csoportmérkőzések, a negyeddöntő és az elődöntő után késő délután került sor a döntőre, ahol végül a Spartacus 2:1-re nyert a Becse ellen, és ezzel megszerezte a kupagyőzelmet. A harmadik helyért folytatott meccsen a Kozara bizonyult jobbnak a Jedinstvóval szemben, de csak a büntetők jobb értékesítésével (5:4).

A korosztály legjobb játékosának Strahinja Mutićot (Spartacus) választották meg, a legeredményesebb góllövőnek Ivan Arsenov (Kozara) bizonyult, a legjobb kapus pedig az óbecsei Pintér Levente lett.

Az AFK elnöke, Kabók Edekon elmondta, hogy márciusban új vezetőség került az egyesület élére, akik kizárólag az utánpótlás-neveléssel foglalkoznak, a hétvégi torna megszervezése szintén ezt a cél szolgálta. Az AFK-nak jelenleg 90 igazolt fiatalkorú játékosa van, akiket öt korosztályban szeretnének versenyeztetni az elkövetkező időszakban, ezt már négy generáció esetében teljesítették. A klubelnök hozzátette, hogy színvonalas torna megszervezésére törekedtek, amelyet egy hónapos kemény szervezőmunkával sikerült megvalósítani, hiszen megmozgatták a vidék futballtársadalmát, és kiváló csapatok léptek pályára, köztük első és szerb ligás egyesületek is.