2024. augusztus 3., szombat
HORGOS

A Sloga nyerte meg a Futball 7 ligát

A Magyarkanizsa–Zenta–Ada Községközi Labdarúgó-szövetség első alkalommal szervezte meg a Futball 7 ligát, amelyben 8 fiúcsapat vett részt. A versenyt a 2004-ben és annál később született gyerekek számára rendezték meg, a benevezett csapatok között tiszaszentmiklósi és péterrévei is volt. A helyosztó mérkőzéseket Horgoson játszották le. Az elődöntőben a tiszaszentmiklósi Sloga 3:0 arányban győzte le a moholi Bácskát, a Horgos 1911 pedig 1:0-ra a péterrévei Jedinstvót.

A harmadik helyért rendezett találkozón a Jedinstvo nagy csatában legyőzte a Bácskát 5:4-re A döntőben a Sloga és a Horgos 1911 mérte össze erejét. A rendes játékidőben 2:2 volt az eredmény, majd büntetőkkel 4:3 arányban a tiszaszentmiklósiak nyerték meg a tornát. A győztes csapatban Željko Radovanović, Teodor Perišin, Rúzsa Sándor, Aleksandar Krak, Viola Ádám, Ivan Milovanović, Mateja Mijić, Lazar Đurković és Dragan Čolak léptek pályára.

Ez a generáció klubunkban a legtehetségesebb, amit bebizonyított a többi csapat elleni jó játékkal. A legfontosabb, hogy a gyerekek szorgalmasan edzenek – mondta a győztes csapat trénere, Strahinja Banov.

A második helyezett Horgos 1911 csapatában Berényi Márk, Halász Martin, Szalma Levente, Gazdag Stefan, Tomislav Adamov, Patris Pajeta, Tóth Zoltán, Bosnyák Martin, Gyalús Ádám, Csiszár Norbert és Fodor Tibor kaptak szerepet.

A bronzérmes Jedinstvo csapatát Balassa Szabolcs, Predrag Gnjatić, Horváth János, Csányi Levente, Hajdú Csanád, Mészáros Ákos, Nagy Olivér, Luka Bojanić, Tarján Kristóf, valamint Öreg Dominik és Öreg Levente alkották.

A negyedik helyezett Bácska csapatában a fiúk mellett két lány is szerepelt. Kiss Norbert csalódott volt az elveszített bronzmérkőzés után, de biztos volt benne, hogy a Lékai Annamária, Jelena Pajić, Siniša Mišković, Dragan Pejčić, Aca Petrović, Vojin Simendić, Marko Cvitko, Vladimir Selić, Saša Miljević, Segedinski Ognjen, Nikola Čurčić, Boris Atanacković összetételű csapatnak lesz még lehetősége az éremszerzésre a következő versenyeken.

A tornán az 5. helyet az adai AFK szerezte meg, miután büntetőkkel 4:3 arányban jobbnak bizonyult a Tornyosnál. A 7. helyért vívott találkozón a Kanizsa 8:1-es kiütéses győzelmet aratott a Potisje felett.

Nagyon hálás dolog a fiatalokkal foglalkozni. Azon kell munkálkodni, hogy minél többen megszeressék a labdarúgást. A lehetőségek Adán ehhez adottak a rekreációs központban – mondta Árok Attila, az AFK trénere.

Dejan Veselinov, a Futball 7 liga ellenőre és Petar Bilić a Magyarkanizsa–Zenta–Ada Községközi Labdarúgó-szövetség elnöke kiemelték, hogy az ifjúsági játékosok számára rendezett tornák ebben a körzetben nagyon fontosak. A klubok mellett a szülők is mind nagyobb érdeklődést mutatnak ezek iránt, s a következő idényre még több klub jelezte részvételi szándékát a Futball 7 ligában.