2024. augusztus 3., szombat

A brazilok a hajrában gyűrték le Perut

A brazil labdarúgó-válogatott korán hátrányba került Peru ellen a Chilében zajló Copa Américán a C csoport 1. fordulójában, ám gyors választ követően a hajrában fordítani tudott, így győzelemmel kezdte szereplését a tornán. Ugyanezt nem mondhatja el magáról a dél-amerikai kontinensviadal megnyerésére szintén esélyesnek tartott Kolumbia, hiszen kikapott Venezuelától 1:0-ra.

A Brazília–Peru meccs hőse Neymar volt, aki az 5. percben válaszolt Christian Cueva góljára, majd a 90+2. percben mértani pontossággal passzolt a győztes gólt szerző Douglas Costa elé. A kolumbiaiak is többet támadtak Venezuela ellen, gólt azonban nem tudtak szerezni, amit a 60. percben Salomon Rondón büntetett meg, győztes találatával fontos három pontot szerzett együttese.

Saláta-gól, Ibra-dupla

Az Európa-bajnoki selejtezősorozat vasárnap esti meccsein nem született meglepetés, habár Spanyolország Boriszovban, Svájc pedig Vilniusban megszenvedett a három pontért, végül mindkét csapat egygólos győzelmet aratott. A svájciak ezzel az E csoport második helyén állnak, Anglia mögött hat ponttal, a spanyolok szintén másodikak a C csoportban, hiszen a csoportelső Szlovákia megőrizte százszázalékos mérlegét, ezúttal Macedóniát verték 2:1-re – a 8. percben Saláta Kornél szerezte meg a vezetést. A svédek kihasználták az oroszoknak az osztrákok elleni hazai vereségét, többek között Zlatan Ibrahimović duplájának köszönhetően 3:1-re legyőzték Montenegrót, és habár Ausztria mögött továbbra is négy pont a lemaradásuk a második helyen a G csoportban, az oroszokkal szemben az ő előnyük nőtt ugyanekkorára.