2024. augusztus 3., szombat
FOCIAJÁNLÓ

A házigazdák ellen folytatja Szerbia

A Csehországban megrendezett U21-es Európa-bajnokságon az A csoportban érdekelt Szerbia a németek elleni 1:1-et követően a házigazdával mérkőzik meg a második fordulóban. A csehek kikaptak a dánoktól az első körben, így győzelemre van szükségük a továbbjutási esély megtartásához, de az egy pont birtokában ugyanez elmondható a szerb együttesről is. A másik meccsen a dánok egy győzelemmel biztos továbbjutók lennének, amivel nehéz helyzetbe sodornák a főesélyes német együttest.

A B csoportban a svédek az angolokkal, az olaszok pedig Portugáliával mérkőznek meg.

A továbbjutásról döntenek Chilében

Chile ad otthont az idei dél-amerikai kontinensbajnokságnak, a Copa Américának, amelyen a hétvégén a B és a C csoportban dől el a továbbjutók kiléte. Annyi biztos, hogy Jamaica az A csoportból nem léphet a legjobb nyolc közé, ráadásul ők éppen az egyik főesélyes Argentínával játszanak, amelynek egy döntetlen is elég a biztos továbblépéshez. A kvartett másik meccsén Uruguay és Paraguay csap össze, utóbbiaknak az egy pont is elég a negyeddöntőhöz, az uruknak viszont nyerniük kell, hogy biztosan életben tartsák a címvédésről szőtt álmaikat.

A C jelű kvartettben még bárki továbbjuthat, hiszen itt mindegyik csapat három pontot gyűjtött eddig, Kolumbia Peruval, Brazília pedig Venezuelával mérkőzik meg a 3. fordulóban. A találkozók győztesei biztos továbbmennek, döntetlenek esetén több forgatókönyv is létezhet.

A kieséses szakaszba ért a női vb

Kanada a házigazdája a női világbajnokságnak, amelyen a hétvégén immár a kiesés szakasz veszi kezdetét, a nyolcaddöntők lesznek műsoron szombattól egészen szerdáig. Szombaton az egyik főesélyes, Németország Svédországgal találkozik, Kína Kamerunnal mérkőzik meg, vasárnap pedig két másik esélyes, Brazília és Franciaország is pályára lép, a dél-amerikaiak ellenfele Ausztrália, az európaiaké Dél-Korea lesz. Ugyanezen a napon a házigazda Svájccal néz majd farkasszemet.

tar

SZOMBAT

Copa América, B csoport, 3. forduló: Uruguay–Paraguay (21.00, Arena Sport 3, Sport2), Argentína–Jamaica (23.30, Arena Sport 1, Sport2).

U21-es Eb, Csehország, A csoport, 2. forduló: Szerbia–Csehország (18.00, Arena Sport1), Németország–Dánia (20.45, Arena Sport 1).

7.00, Duna, Eurosport, RTS2: Brazília–Szerbia (U20-as vb, Új-Zéland, döntő)

22.00, Eurosport2: Seattle Sounders–San Jose Earthquakes

22.00, Eurosport: Németország–Svédország (női vb, nyolcaddöntő)

23.30, Arena Sport 4, Digi Sport 1: Santos–Corinthians

VASÁRNAP

Copa América, C csoport, 3. forduló: Kolumbia–Peru (21.00, Arena Sport 3, Sport1), Brazília–Venezuela (23.30, Arena Sport 1, Sport1).

Női vb, nyolcaddöntők: Kína–Kamerun (1.30, Eurosport), Brazília–Ausztrália (19.00, Eurosport), Franciaország–Dél-Korea (22.00, Eurosport), Kanada–Svájc (1.30, hétfő, Eurosport).

U21-es Eb, Csehország, B csoport, 2. forduló: Svédország–Anglia (18.00, Arena Sport 1), Olaszország–Portugália (20.45, Arena Sport 1).

21.00, Arena Sport 5, Digi Sport 2: São Paulo–Avaí

23.00, Eurosport2: DC United–New England Revolution